Ηχηρό το αντιπολεμικό μήνυμα του ΚΚΕ Μαγνησίας το απόγευμα της Τρίτης

Δυναμική και μαζική συγκέντρωση διοργάνωσαν σωματεία και φορείς του Βόλου ενάντια στην ιμπεριαλιστική επίθεση στην Συρία το απόγευμα της Τρίτης στην πλατεία Πανεπιστημίου και ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, η οποία συνεχίζεται ως εξής:

“Στη συγκέντρωση υπήρχε χώρος για τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης και ειδών υγιεινής για τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του πρώην «ΜΟΖΑ», που οργανώθηκε από τον Δημοκρατικό Σύλλογο Γυναικών και την Επιτροπή Ειρήνης. Η προσφορά ήταν μεγάλη και η συλλογή ειδών θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ανάγνωση από τον Παναγιώτη Τσιτσιρίκη μέλους της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου της καταγγελίας ενάντια στην αισχρή επίθεση του προέδρου του ΕΚΒ ενάντια σε συνδικαλίστρια της ΔΑΣ.

Ακολούθησε ανάγνωση του ψηφίσματος της συγκέντρωσης από τον Παναγιώτη Ηλιάδη, πρόεδρο του Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών Γεωπονίας που κατήγγειλε την κυβέρνηση για την απαράδεκτη ποινή στον φαντάρο που συμμετείχε στο συλλαλητήριο καταδίκης της ιμπεριαλιστικής επέμβασης και για την επίθεση στο χτεσινό συλλαλητήριο των φοιτητών.

Βασικός ομιλητής ήταν ο Βασίλης Τίρχας, μέλος του Δ.Σ. του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ,  που σημείωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

…Οι κυβερνητικοί ισχυρισμοί που συνδέουν τη “σταθερότητα και ασφάλεια” της χώρας μας για παράδειγμα με τη συμμετοχή και την παρουσία του ΝΑΤΟ στην περιοχή δεν “πατούν στη γη”, αφού η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες, είναι κι αυτή βουτηγμένη μέχρι τον λαιμό στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς σε μια περιοχή που χαρακτηρίζεται από την κόλαση των πολέμων.

…Πραγματικός λόγος της επίθεσης στη Συρία είναι ο ανηλεής ανταγωνισμός των μακελάρηδων των λαών για τον έλεγχο των πηγών ενέργειας, των αγορών και των δρόμων μεταφοράς. Έλεγχος που προϋποθέτει «φιλικά» καθεστώτα ή χάος, όπως είδαμε στη Λιβύη και στο Αφγανιστάν.

Με την επίθεση των ΗΠΑ-Βρετανίας-Γαλλίας περνάμε σε νέα φάση κλιμάκωσης των ανταγωνισμών στην περιοχή, αλλά και γενικότερα, καθώς συγκεντρώνονται τεράστιες στρατιωτικές δυνάμεις, από όλες τις μεριές του κόσμου, με το χέρι στη σκανδάλη.

Η πολιτική τους γεννά φτώχεια-πολέμους-προσφυγιά. Άμεση συνέπεια της γενίκευσης του πολέμου θα είναι ο νέος μαζικός ξεριζωμός χιλιάδων ανθρώπων από τα σπίτια τους. Το νέο κύμα προσφύγων, για το οποίο υποκριτικά μιλάνε αυτοί που το προκαλούν.

Η συμμετοχή της Ελλάδας στο νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα είναι κίνδυνος για τον λαό με απρόβλεπτες συνέπειες. Οι εργαζόμενοι της Ελλάδας τώρα πρέπει μαζικά να ορθώσουν μέτωπο ενάντια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ που ξαναμοιράζουν τη Γη, δολοφονούν λαούς, χαράσσουν τα σύνορα με το αίμα των λαών, οδηγούν ολόκληρες χώρες και περιοχές στο χάος και την καταστροφή για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων. Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Φονιάδες των λαών για τα κέρδη των καπιταλιστών. Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη, Γιουγκοσλαβία, Ουκρανία…

Τώρα ξεσηκωμός για να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου, η βάση της Σούδας που αποτελεί στρατηγικό κέντρο για τα σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ.

Τώρα ξεσηκωμός για να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων, για την αποδέσμευση της χώρας μας απ’ το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Απέναντι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών οι εργαζόμενοι έχουμε να αντιτάξουμε τις αξίες της φιλίας και της αλληλεγγύης.

Η πορεία κατέληξε στο λιμάνι του Βόλου, που είναι ένα από τα λιμάνια εκείνα που έχουν επιλεγεί για τον ανεφοδιασμό των Νατοϊκών πλοίων στο Αιγαίο που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Απαιτήθηκε να μην υπάρχει καμία συμμετοχή του λιμανιού του Βόλου στη στήριξη των Νατοϊκών φονιάδων στο Αιγαίο”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει