ΗΧΗΤΙΚΟ: Ο Τριαντόπουλος επιβεβαίωσε στον Γ. Κουμιώτη τον σχεδιασμό της αξιοποίησης του Αλατά

Γ.Γ. ΥΠΟΙΚ Χρήστος Τριαντόπουλος: “Δεν μπορούμε να αφήνουμε αναξιοποίητα τέτοια συγκριτικά πλεονεκτήματα, ένα εκ των οποίων είναι και ο Αλατάς…”

Στο Radio Marconi 96,1 F.M. και στην εκπομπή του Γιώργου Κουμιώτη, μίλησε το πρωινό της Τετάρτης ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών Χρήστος Τριαντόπουλος, εξ’ αφορμής του ταξιδιού του στην Καρδίτσα, όπου ενημέρωσε επίσημα την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης και τα μέτρα υποστήριξης των πληγέντων από τον “Ιανό”.

Ερωτηθείς σχετικά από τον Γιώργο Κουμιώτη με το περιεχόμενο του πρόσφατου δημοσιεύματός του στα Voliotaki.gr και e-Volos.gr, σχετικά με την αξιοποίηση του Αλατά και τον ρόλο του σε αυτό, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου επιβεβαίωσε στον Γιώργο Κουμιώτη την ακρίβεια των πληροφοριών του στο σχετικό δημοσίευμα, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Από την πρώτη στιγμή έχουμε πει σαν Κυβέρνηση αλλά και εγώ προσωπικά, ότι μια βασική προϋπόθεση για να αναπτυχθεί ο Τουρισμός αλλά και η αξιοποίηση των υποδομών όπως το αεροδρόμιο, στην περιοχή μας, είναι η εγκατάσταση, η ανάπτυξη μεγάλων – μεγάλων τουριστικών και ξενοδοχειακών μονάδων. Αυτό καταλαβαίνεται ότι αλλάζει τα δεδομένα στην περιοχή μας. Μία τέτοια σχεδιάζεται, συζητιέται, ακούγεται… Σχεδιάζουμε την επόμενη περίοδο να κάνουμε μία εκτεταμένη συζήτηση επί του θέματος με τον Δήμαρχο και τους τοπικούς φορείς, για να δούμε τί πρέπει να γίνει από την πλευρά της Πολιτείας έτσι ώστε να υλοποιηθεί μία επένδυση ή η επένδυση στον Αλατά, στην περιοχή εκεί που θα αναβαθμίσει ευρύτερα, όχι μόνο την περιοχή του Πηλίου, αλλά και την περιοχή της Μαγνησίας, καθώς αποτέλεσμα αυτού θα είναι να έχει σημαντικές πρωτογενείς αλλά και δευτερογενείς επιπτώσεις. Συνεπώς είναι κάτι που είναι μέσα στην σφαίρα των στόχων και στην περίμετρο αυτών που θέλουμε να υλοποιήσουμε στην επόμενη περίοδο, όπως και κάθε άλλη μεγάλη επένδυση που θέλουμε να έρθει στην περιοχή μας. Συνεπώς δεν μπορούμε να αφήνουμε αναξιοποίητα τέτοια συγκριτικά πλεονεκτήματα, ένα εκ των οποίων είναι και ο Αλατάς. Και γνωρίζω ότι είναι κάτι που το θέλουν, το επιθυμούν και το επιδιώκουν ο καθένας με τον τρόπο του όλοι οι τοπικοί φορείς, το έχουν συζητήσει, το έχουν στην ατζέντα τους, οπότε μπορούμε όλοι σε στενή συνεργασία να φέρουμε εις πέρας και να αρχίσουμε να το προωθούμε”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει