ΗΧΗΤΙΚΟ: Όταν ο υπηρεσιακός υπουργός Ναυτιλίας Κλιάρης συγκινήθηκε, μιλώντας στο Radio Marconi 96,1 F.M.

“Ήταν συγκινητικό για εμένα… Το έργο συνεχίζεται στο Υπουργείο 24 ώρες το 24ωρο…”

Στο Radio Marconi 96,1 F.M. της ιδιαίτερης πατρίδας του της Μαγνησίας και στην εκπομπή του Γιώργου Κουμιώτη, μίλησε το πρωινό της Τετάρτης ο νέος υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, της υπηρεσιακής Κυβέρνησης Ιωάννη Σαρμά, Ναύαρχος Λ.Σ. (ε.α.) κ. Θεόδωρος Κλιάρης.

Προφανώς και ήταν συγκινητικό για εμένα“, δήλωσε αναφερθείς στην πρόταση που του έγινε για την ανάληψη των καθηκόντων του Υπουργείου, για να συνεχίσει: “Εξόχως τιμητική πρόταση, προφανώς και την δέχτηκα αμέσως. Όταν η Αυτού Εξοχότης Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σου προτείνει τη θέση του Υπουργού Ναυτιλίας, εγώ τί, να αρνηθώ; Να υπηρετήσω την πατρίδα, το Λιμενικό Σώμα και το Υπουργείο, γι’ αυτό το βραχύ διάστημα, μέχρι να οδηγήσουμε τη χώρα στις εκλογές, μέσα από αυτή την τιμητική θέση. Ευχαριστώ πάρα πολύ. Προφανώς εκτιμήθηκε το έργο που συντελέστηκε όλα αυτά τα χρόνια και από τη θέση ως Αξιωματικού αλλά και τα τελευταία έξι χρόνια ως Υπαρχηγού και Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος και τους ευχαριστώ ιδιαίτερα, τόσο την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όσο και τον Πρωθυπουργό τον κ. Σαρμά“.

Ερωτηθείς σχετικά με το χαρτοφυλάκιο και τις προκλήσεις του, ο κ. Κλιάρης εξήγησε: “Το έργο συνεχίζεται στο Υπουργείο Ναυτιλίας, είναι πολλά τα θέματα. Ενόψει και της θερινής περιόδου είναι τα ακτοπλοϊκά πλοία, τα οποία πρέπει με ασφάλεια να λειτουργούν, αυτό κοιτάμε αυτή τη περίοδο, γιατί μεταφέρουν εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες και κόσμο και ιδιαίτερα το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος που θα μεταφερθεί πολύς κόσμος προς τα νησιά. Είναι το μεταναστευτικό, το οποίο μας ταλανίζει και είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα, το οποίο το Λιμενικό Σώμα εδώ και πολλά χρόνια στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και καταβάλει νυχθημερόν, 24 ώρες το 24ωρο, τεράστιες προσπάθειες για να αναχαιτήσει τις ροές από τα παραλία της Τουρκίας προς τα ελληνικά νησιά. Και είναι και πολλά άλλα θέματα καθημερινότητας τα οποία και προφανώς θέλουν επίλυση. Εμείς, αυτό το βραχύ διάστημα, όπως μας έχει τονίσει και ο κ. Πρωθυπουργός, θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για την αντιμετώπιση όλων αυτών των προβλημάτων που ανακύπτουν αυτή την περίοδο“.

Τέλος, ο κ. Κλιάρης, εμφανώς συγκινημένος, θέλησε να απευθυνθεί στους συμπατριώτες του και ειδικά αυτούς της Μαγνησίας και του αγαπημένου του Τρικερίου, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Με σεμνότητα βαδίζουμε και ταπεινότητα. Και αφού μου δίνεται το βήμα να απευθυνθώ στους συντοπίτες μου, στους συμπατριώτες μου, σε όλους σας, να τους ευχαριστήσω ειλικρινά, γιατί εκεί γεννήθηκα, στο Τρίκερι, μέσα στην θάλασσα, στο Τρίκερι μεγάλωσα. Να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά τους συμπατριώτες μου και όλους τους κατοίκους του Νομού Μαγνησίας για τη στήριξη που μου έχουν δώσει και εσείς προσωπικά, όλα αυτά τα χρόνια. Υγεία και κάθε καλό εύχομαι!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει