Ικανοποιημένη και αισιόδοξη για το λιμάνι του Βόλου η Ζ. Μακρή μετά τη συνάντηση με τον Πλακιωτάκη

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Ικανοποιημένη και αισιόδοξη δήλωσε η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Ν. Μαγνησίας, Ζέττα Μ. Μακρή, μετά τη συνάντησή της, παρουσία των υπολοίπων τριών συναδέλφων της, με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, σήμερα, 18 Φεβρουαρίου 2020, για την αναπτυξιακή προοπτική του λιμένος Βόλου.

Η συνάντηση αυτή αποτέλεσε την τρίτη διαδοχική συνάντηση των κυβερνητικών βουλευτών, μετά τη συνάντησή τους με τον Αμερικανό Πρέσβη, κ. Geoffrey Pyatt, και τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, προκειμένου να υπάρξει η βέλτιστη λύση για την ολιστική ανάπτυξη του λιμανιού. Ο υπουργός έκανε μία αναλυτική παρουσίαση των απαραίτητων νομοθετικών ρυθμίσεων ως προς τις παραχωρήσεις, οι οποίες δρομολογήθηκαν και υλοποιήθηκαν προσφάτως από το υπουργείο ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής και οι οποίες αφορούσαν κυρίως στην αύξηση του χρονικού ορίζοντα της παραχώρησης από 40 σε 60 χρόνια και στον ορισμό του ανταποδοτικού τέλους έως 5%, μετά από μελέτη βιωσιμότητας.

Ακόμη, ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι, μετά από συνεννόησή του με τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ τις τελευταίες ημέρες, δρομολογεί ταχύτερα την συμπερίληψη του λιμανιού του Βόλου στις προτεραιότητες. Επίσης, συζητήθηκε το ενδεχόμενο της επικαιροποίησης του εγκεκριμένου masterplan προκειμένου να συμπεριληφθούν περισσότερες δυνητικές επενδύσεις από αυτές που έχουν ήδη εγκριθεί. Σε κάθε περίπτωση, ο στόχος του Υπουργείου είναι η μέγιστη αξιοποίηση του λιμανιού για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα έναντι επενδύσεων προκειμένου να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και να αναπτυχθεί περαιτέρω οικονομικά και κοινωνική η τοπική κοινωνία.

Εκτός του κυρίως ζητήματος της ανάπτυξης του λιμανιού, συζητήθηκαν και άλλα θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου, μεταξύ άλλων και το αίτημα του συλλόγου των εργαζομένων του ΟΛΒ για την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης εργασίας τους, η οποία είχε λήξει την 31-12-2019 και τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο διανύεται η περίοδος της επεκτασιμότητάς της. Το θέμα αυτό εξετάζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου, ενώ υπεβλήθη σχετικό αίτημα προς τον Υπουργό για συνάντησή του με εκπροσώπους του συλλόγου των εργαζομένων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει