Εικόνες τεράστιας καταστροφής στην Καλιφόρνια

Με το πιο βαρύ τίμημα πλήρωσαν οι κάτοικοι της νότιας Καλιφόρνιας τις καταστροφικές πυρκαγιές, που εξαφάνισαν τον περασμένο μήνα τη βλάστηση που παρείχε φυσική προστασία στην περιοχή. Οι σφοδρές βροχές έφεραν πλημμύρες και κατολισθήσεις, με αποτέλεσμα τόνοι λάσπης και φερτών υλικών να στοιχίσουν 13 ανθρώπινες ζωές, όπως μεταδίδει το Reuters.

Οι έντονες βροχές που άρχισαν το ξημέρωμα της Τρίτης και χιλιάδες κάτοικοι της Σάντα Μπάρμπαρα, κατά μήκος της ακτής του Ειρηνικού, βόρεια του Λος Άντζελες, κλήθηκαν να την εγκαταλείψουν- κάποιοι για δεύτερη φορά.

Σωστικά συνεργεία με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά και ελικόπτερα έσωσαν δεκάδες πολίτες που είχαν εγκλωβιστεί στο χάος. Περισσότερο επλήγησαν οι κοινότητες Montecito και Carpenteria, έξω από την πόλη της Σάντα Μπάρμπαρα. Η ευρύτερη περιοχή καλύφθηκε από στρώμα λάσπης, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που ανέβασε από την περιοχή όπου μένει η παρουσιάστρια Έλεν ντε Τζένερις.

«Ο καλύτερος τρόπος για να το περιγράψω, είναι να πω πως έμοιαζε με πεδίο μάχης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου» σχολίασε ο σερίφης της κομητείας της Σάντα Μπάρμπαρα σε συνέντευξη Τύπου.

Ο απολογισμός των θυμάτων είναι πιθανό να μεγαλώσει καθώς οι διασώστες εξακολουθούν να δίνουν μάχη μέσα σε ισοπεδωμένα ή κατεστραμμένα σπίτια, αναζητώντας επιζώντες.

Τριακόσιοι άνθρωποι αποκλείστηκαν σε φαράγγι και οι αρχές δανείστηκαν ελικόπτερα από την αμερικανική ακτοφυλακή για να τους απομακρύνουν με ασφάλεια.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει