Κ. Γαβρόγλου: Ενίσχυση των Πανεπιστημίων με 1.500 συνολικά νέους επιστήμονες.

Συνολικά 1.500 νέοι επιστήμονες θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν διδακτική εμπειρία στα πανεπιστήμια, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, στην 87η Τακτική Σύνοδο Πρυτάνεων, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Γαβρόγλου, θα αναβαθμιστεί ο ρόλος των επιστημόνων αυτών και η αναβάθμισή τους συνίσταται στον τριπλασιασμό των αμοιβών τους, στην απόκτηση εργασιακής σχέσης για το σύνολο του ακαδημαϊκού έτους, αντί ενός μόνο εξαμήνου (όπως ίσχυε πέρυσι), και στην ανάληψη τριών μαθημάτων σε κάθε ακαδημαϊκό έτος.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Γαβρόγλου «η πρωτοβουλία αυτή, που θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ, λειτουργεί ενισχυτικά προς δύο κατευθύνσεις: Καταρχάς οι νέοι επιστήμονες ωφελούνται αποκτώντας την πολύτιμη διδακτική εμπειρία και, κατά δεύτερον, το ίδιο το πανεπιστήμιο, η πανεπιστημιακή διδασκαλία και η έρευνα, αποκομίζουν ένα τεράστιο όφελος με την είσοδο νέων ανθρώπων που με τις δικές τους οπτικές και δεξιότητες θα ενισχύσουν το ακαδημαϊκό έργο».

Ο υπουργός Παιδείας επισήμανε ότι η απόκτηση διδακτικής εμπειρίας από νέους ερευνητές συνιστά εχέγγυο για την κάλυψη των νέων θέσεων μελών ΔΕΠ που προκύπτουν από το ακαδημαϊκό έτος 2019-20.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει