Κ. Καραμανλής σε Ζ. Μακρή: «85.540 € από το Υπουργείο Μεταφορών προς τον Δήμο Ρήγα Φεραίου και Νοτίου Πηλίου για αποπληρωμές έργων και μελετών τους»

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή ενημερώθηκε, σήμερα, Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022 από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κ. Αχ. Καραμανλή για την εντολή κατανομής εξουσιοδότησης πληρωμής προς την Τράπεζα της Ελλάδος συνολικού ποσού ύψους 85.539,91€, για τον Νομό Μαγνησίας, από την Σ.Α. Ε-571 του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων του Υπουργείου του προκειμένου να αποπληρωθούν έργα και μελέτες, που έχουν υλοποιηθεί.

Συγκεκριμένα, με την με αρ. πρωτ.: 405930 / 20-12-2022, ο Υπουργός Μεταφορών, δίνει την εντολή προς την Τράπεζα της Ελλάδος, μεταξύ άλλων, για την κατανομή και την πίστωση των λογαριασμών του Δήμου Ρήγα Φεραίου με το ποσό των 71.185,98€ για την αποπληρωμή του έργου της εσωτερικής οδοποιίας του Βελεστίνου και με το ποσό των 14.353,93€ στον Δήμο Νοτίου Πηλίου για την μελέτη του οδικού δικτύου Αγίου Γεωργίου Νηλείας.

Η κ. Μακρή, αφού ενημέρωσε τον Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου κ. Δ. Νασίκα και τον Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου κ. Μιχ. Μιτζικό για την εξέλιξη αυτή, ευχαρίστησε, θερμά, τον Υπουργό Μεταφορών κ. Καραμανλή και δήλωσε ότι: «Χωρίς την αρωγή και καταλυτική παρέμβαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κ. Αχ. Καραμανλή, δεν θα ήταν δυνατή η ολοκλήρωση του έργου της αποκατάστασης της εσωτερικής οδοποιίας της πόλης του Βελεστίνου, η οποία υπέστη μεγάλες ζημίες και φθορές όταν κατασκευάσθηκε το αποχετευτικό δίκτυο. Η εξέλιξη αυτή ήταν το αποτέλεσμα αλλεπάλληλων προγραμματισμένων συναντήσεων που είχα με τον κ. Καραμανλή, παρουσία του Δημάρχου Ρήγα Φεραίου κ. Νασίκα, από τον Ιούλιο του 2020 και οι οποίες ευοδώθηκαν, αρχικώς, αφενός με την έγκριση του συγκεκριμένου έργου για χρηματοδότηση και αφετέρου με την καταβολή των πληρωμών για την υλοποίησή του αντιλαμβανόμενος την επιτακτική ανάγκη ολοκλήρωσής του εγκαίρως, λόγω και των εορταστικών εκδηλώσεων της παλιγγενεσίας του 2021. Θα πρέπει, βεβαίως, να σημειωθεί ότι η θετική αξιολόγηση προς χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Μεταφορών αλλά και η ολοκλήρωση της υλοποίησής του οφείλεται όχι μόνο στην ωριμότητά του αλλά και στην άρτια και συντονισμένη και μεθοδευμένη εργασία των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Το συγκεκριμένο έργο παραδίδεται στους κατοίκους της πόλης με στόχο την διευκόλυνση της καθημερινότητας τους και την βελτιστοποίηση της ποιότητας της ζωής τους. Όπως, επίσης, εξαιρετικά σημαντική είναι και η μελέτη σύνδεσης για το οδικό δίκτυο Αγίου Γεωργίου Νηλείας με τον Άγιο Λαυρέντιο που θα διευκολύνει τις μετακινήσεις των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής του Νοτίου Πηλίου, αναγκαιότητα που, επίσης, συντονισμένα με την δημοτική αρχή, θέσαμε, εξαρχής, στον Υπουργό Μεταφορών και ζητήσαμε την στήριξή του».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει