Κ. Μαραβέγιας: Κρατικές ενισχύσεις 180 εκατ. ευρώ για τη Μαγνησία λόγω κορωνοϊού

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Κατατέθηκαν χθες στη Βουλή από τη κυβέρνηση, ενόψει της συζήτησης για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2021, αναλυτικοί πίνακες με τις διάφορες κατηγορίες ενισχύσεων ανά νομό που αφορούν το τελευταίο εννεάμηνο και τα έκτακτα μέτρα τα οποία ελήφθησαν για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, πάνω από 9.600 επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες της Μαγνησίας ωφελήθηκαν από τους 4 πρώτους κύκλους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, λαμβάνοντας 81 εκατομμύρια ευρώ μέχρι σήμερα. Επισημαίνεται πως μόνο από τον 4ο κύκλο ενισχύσεων τα 17 εκατομμύρια ευρώ δεν θα επιστραφούν, προστιθέμενα σε προηγούμενες άμεσες κρατικές επιδοτήσεις που δόθηκαν τους τελευταίους 9 μήνες, κυρίως στη πρωτογενή παραγωγή του Νομού λόγω κορωνοϊού.

Σε ό,τι αφορά τους 4 κύκλους της Αποζημίωσης Ειδικού Σκοπού στη Μαγνησία, αυτοί κάλυψαν σχεδόν 16.000 ελεύθερους επαγγελματίες, ατομικές επιχειρήσεις, προσωπικές εταιρίες κτλ δίνοντας πάνω από 10,5 εκατομμύρια ευρώ. Στο πλαίσιο επίσης της Αποζημίωσης Ειδικού Σκοπού για τη Μαγνησία δόθηκαν συνολικά 20,4 εκατομμύρια ευρώ στους μισθωτούς πληττόμενων επιχειρήσεων του νομού.

Τέλος, 410 επιχειρήσεις της Μαγνησίας επωφελήθηκαν από εγγυήσεις και 2ετείς επιδοτήσεις επιτοκίου για δάνεια τους, συνολικού ύψους 67,7 εκατομμυρίων ευρώ.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά στοιχεία που κατατέθηκαν στο κοινοβούλιο από τον αρμόδιο υπουργό κ. Σταϊκούρα, ο Βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας δήλωσε σχετικά:

«Η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη ανταποκρίθηκε έμπρακτα και στην οικονομική πρόκληση της πανδημίας. Μόνο κατά τους τελευταίους 9 μήνες δόθηκαν εκτάκτως συνολικά 180 εκατομμύρια ευρώ ως άμεσες και έμμεσες κρατικές ενισχύσεις στη Μαγνησία για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορωνοϊού στη τοπική οικονομία. Πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο πακέτο χρηματοδοτήσεων που έρχεται σε συνέχεια της στήριξης της πραγματικής οικονομίας μέσω των τακτικών προσκλήσεων του ΕΣΠΑ για την ενίσχυση εργαζομένων και επιχειρήσεων. Στην ίδια κατεύθυνση στοχεύουν και οι προσκλήσεις που έγιναν το 2020 για την χρηματοδότηση νέων επενδυτικών σχεδίων μέσω του Αναπτυξιακού νόμου, για τις οποίες έχω καταθέσει στη Βουλή αντίστοιχες Ερωτήσεις σε σχέση με τη Μαγνησία».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει