«Καφές και κουβέντα» από την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer & Συγγενών Διαταραχών Βόλου

Την Δευτέρα και ώρα 18.30

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Με αφορμή την έλευση της Παγκόσμιας Ημέρας για τη νόσο Alzheimer (21/09/2017), η Μονάδα Αντιμετώπισης Νόσου Alzheimer θα πραγματοποιήσει την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:30 την εκδήλωση «Καφές και κουβέντα», με θέμα «Άνοια: ο ασθενής, ο φροντιστής, η υπόλοιπη οικογένεια».

Η εκδήλωση θα έχει χαρακτήρα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με την επίδραση της άνοιας, όχι μόνο στον ίδιο τον ασθενή αλλά και στην οικογένεια που τον φροντίζει.

Σκοπός θα είναι, να πληροφορήσουμε, να συζητήσουμε και να απαντήσουμε απλά, σε ερωτήματα και αγωνίες φροντιστών.

Θα τεθούν ζητήματα όπως: Τι σημαίνει η άνοια για τον πάσχοντα; Τι σημαίνει η άνοια για το φροντιστή; Τι σημαίνει η άνοια για τα εγγόνια και την υπόλοιπη οικογένεια; Πώς μπορεί μια οικογένεια να συνεχίσει να ισορροπεί μετά την έλευση της άνοιας;

Η εκδήλωση «Καφές και κουβέντα» με θέμα «Άνοια: ο ασθενής, ο φροντιστής, η υπόλοιπη οικογένεια» απευθύνεται όχι μόνο σε φροντιστές και συγγενείς ατόμων με άνοια, αλλά και σε όποιον επιθυμεί να λάβει πληροφόρηση σχετικά τη νόσο της άνοιας, μέσα σε μια ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο προσβάσιμο café-εστιατόριο La Petite Cantine Κοιν.Σ.Επ. Ένταξης (Πυράσσου 12, έναντι Καμάρων, στα Παλαιά Βόλου), που αφιλοκερδώς θα διαθέσει το χώρο της.

Θα χαρούμε να πιούμε καφέ και να κουβεντιάσουμε μαζί σας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει