Και τελικά, αφού δεν το αποφάσισε η Κυβέρνηση, μπήκε μπροστά η Εκκλησία: “Εμβολιαστείτε, μόνο με τέστ οι ανεμβολίαστοι στους ναούς”

Με εγκύκλιο που εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος απευθύνει νέα έκκληση προς τους πιστούς και τον κλήρο «να τηρούν επακριβώς άπαντα τα μέτρα προστασίας».

Η Ιερά Σύνοδος στέλνει μήνυμα σε όσους πιστούς δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα να προσέρχονται στους ιερούς ναούς αφότου έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ (rapid ή pcr), ενώ προτρέπει εκ νέου τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Επίσης στην εγκύκλιο αναφέρεται και η υποχρέωση των ιερέων, ψαλτών, νεωκόρων κ.λπ. να υποβάλλονται σε δύο τεστ την εβδομάδα (rapid ή pcr) και τονίζει πως ο έλεγχος θα γίνεται από τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια.

Να σημειωθεί ότι ρόλο στην απόφαση της Ιεράς Συνόδου έπαιξε, ενδεχομένως και η συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων του MEGA στην οποία υπερασπίστηκε το μέτρο εξαίρεσης της Εκκλησίας από… rapid test. Όπως είπε ο Πρωθυπουργός, οι ναοί «είναι ανοιχτοί χώροι λατρείας» άρα ορθώς εξαιρέθηκαν από τη διενέργεια διαγνωστικών τεστ σε όσους τους επισκέπτονται.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει