Κάλεσμα Σαββάκη μέσα από το Marconi 96,1 για την δήλωση των τετραγωνικών μέχρι τις 30 Σεπτέμβρη – Λήγει η προθεσμία και μετά θα έχει πρόστιμο

ΗΧΗΤΙΚΟ: “Ζητάμε από την κυβέρνηση την επαναφορά των 120 δόσεων και παράταση, όπως για τις δόσεις στην Εφορία και για τις δόσεις στους ΟΤΑ – Προ των πυλών νέο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης – Οι δημότες να χρησιμοποιούν τις online υπηρεσίες του site του Δήμου Βόλου…”

Στο Radio Marconi 96,1 F.M. και στην εκπομπή του Γιώργου Κουμιώτη, μίλησε το πρωινό της Τρίτης ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Βόλου, Άρης Σαββάκης, με αφορμή τη λήξη της δεύτερης παράτασης για τη δήλωση των τετραγωνικών. Ο κ. Σαββάκης έβγαλε ειδήσεις και προέτρεψε, τέλος, τους δημότες να κάνουν χρήση των online υπηρεσιών του site του Δήμου Βόλου.

Όπως εξήγησε ο κ. Σαββάκης, αναφορικά με τη δήλωση των τετραγωνικών: “Μέχρι 30/09 λήγει η παράταση για τη δήλωση των τετραγωνικών. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για τους δημότες μας να το κάνουν, γιατί αν δεν το κάνουν και αργότερα θελήσουν μια βεβαίωση ή να μεταβιβάσουν ή να πουλήσουν ένα ακίνητο, θα πληρώσουν πρόστιμο που πάει πίσω μέχρι πέντε χρόνια σύμφωνα με το Νόμο. Έχει δοθεί δεύτερη παράταση, δεν προβλέπεται άλλη, μέχρι 30/09 λοιπόν θα πρέπει να δηλώσουν τα τετραγωνικά. Μπορούν να το κάνουν ηλεκτρονικά ή να έρθουν εδώ στον Δήμο και να τους το κάνουμε εμείς στο τμήμα προσόδων. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα Ε9 και ένας λογαριασμός της ΔΕΗ. Μέχρι τώρα ηλεκτρονικά έχουν κατατεθεί 26.000 περίπου αιτήσεις και στο δημαρχείο έχουν έρθει πάνω από 10.000 δημότες, άρα μιλάμε περίπου για 36.000 αιτήσεις”.

Σε αυτό το σημείο ο αντιδήμαρχος προέτρεψε τους δημότες να χρησιμοποιούν τις online υπηρεσίες του site του Δήμου Βόλου, αφού, όπως εξήγησε, πρόκειται για κάτι εύκολο και απλό.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Βόλου, δήλωσε ότι οι ΟΤΑ ζητούν από την κυβέρνηση την επαναφορά των 120 δόσεων, καθώς επίσης και παράταση, όπως για τις δόσεις στην Εφορία και για τις δόσεις στους ΟΤΑ.

Τέλος και αναφερθείς στο πάρκινγκ της Φιλελλήνων, ο κ. Σαββάκης είπε ότι είναι προ των πυλών το νέο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, το οποίο μάλιστα υπερανάλυσε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει