Κάλεσμα συμμετοχής στις πρωτοβουλίες της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία πατώντας στο στρωμένο δρόμο που βρήκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ εμπλέκει τη χώρα μας ολοένα βαθύτερα στο επικίνδυνο κουβάρι των ανταγωνισμών και των πολεμικών συγκρούσεων, για τη γεωστρατηγική αναβάθμιση της ελληνικής αστικής τάξης, που εντείνει την επιθετικότητα της και διεκδικεί μερίδιο της λείας. Η πολεμική προπαρασκευή που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ουκρανία προειδοποιούν για πολύ επικίνδυνες εξελίξεις.

Σε αυτές τις συνθήκες ηκυβέρνηση της ΝΔ προχωρά στην εφαρμογή και στην ανανέωση της Ελληνοαμερικανικής Στρατιωτικής Συμφωνίας για τις Βάσεις, που ενισχύει τη βάση της Σούδας και όλες τις Αμερικανο ΝΑΤΟικές βάσεις και υποδομές στη χώρα μας, προβλέποντας τη επέκταση τους σε πάνω από είκοσι σημεία σε όλη την επικράτεια. Συζητά κι ετοιμάζεται να φέρει πυρηνικές κεφαλές στον Άραξο.

Ανάμεσα στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις που αξιοποιούνται από τους αμερικανονατοϊκούς είναι και αυτές της Μαγνησίας και της Λάρισας, του Στεφανοβίκειου, της Αγχιάλου και του Βόλου.

Δαπανά τεράστια ποσά σε εξοπλισμούς για λογαριασμό του ΝΑΤΟ. Συμμετέχει ενεργά, αναλαμβάνοντας το ρόλο του σημαιοφόρου των ευρωατλαντικών συμφερόντων σε μια σειρά από ασκήσεις-πρόβες πολεμούμε τις κάννες στραμμένες προς τη Ρωσία, όπως η άσκηση “Defender Europe 2021” για την οποία χρησιμοποιείται το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης κι έχει άμεση σχέση με την όξυνση της κατάστασης στην Ουκρανία.

Συμμετέχει σε δεκάδες στρατιωτικές αποστολές στο εξωτερικό, προχώρησε σε συμφωνίες με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία, στέλνει πυραύλους Πάτριοτ και ετοιμάζει αποστολή ελληνικού στρατού στην Αφρική, σε συμφωνία με τη Γαλλία.

Ο ανταγωνισμός της ελληνικής και της τουρκικής αστικής τάξης και οι εξελίξεις στις σχέσεις των δύο κρατών προειδοποιούν το λαό μας. Η τουρκική αστική αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα τηςχώρας, προχωρά σεπαραβιάσεις του θαλάσσιου κι εναέριου χώρου. Αξιοποιεί την παρέμβαση των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ για να παραμείνει η Τουρκία στο δυτικό στρατόπεδο, να απομακρυνθεί από την Ρωσία.

Οι εξελίξεις απαιτούν τη μετατροπή της λαϊκής ανησυχίας σε οργανωμένη πάλη ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Να καταδικάσουμε τουςιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις αιτίες που τους γεννούν, το κυνήγι του καπιταλιστικού κέρδους,τον ανταγωνισμό των μονοπωλίων για το μοίρασμα των αγορών, των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των δρόμων μεταφοράς.

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την κυβέρνηση της ΝΔ που συνεχίζει να αναβαθμίζει τις πολιτικές, οικονομικές και στρατιωτικές σχέσεις με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ. Να βροντοφωνάξουμε όλοι μαζί να σταματήσει τώρα η γενοκτονία του Παλαιστινιακού Λαού. Η ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει στην αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους, με βάση την ομόφωνη απόφαση της βουλής του 2015.

Εργαζόμενοι, νέες και νέοι τώρα είναι ανάγκη να δυναμώσει ακόμη περισσότερο η πάλη του αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, συνολικά του λαϊκού κινήματος.Η επικίνδυνη εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους συμβαδίζει με την αντιλαϊκή πολιτική κατά της εργατικής τάξης, του λαού και των παιδιών του, έχοντας ως κοινό παρονομαστή τα κέρδη και τα συμφέροντα των μεγάλων οικονομικών ομίλων της αστικής τάξης.

Αυτό δείχνουν οι τραγικές ελλείψεις του εμπορευματοποιημένου δημόσιο σύστημα υγείας με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων. Τα χιλιάδες κρούσματα και νεκροί της πανδημίας, η έλλειψη μέτρων στους χώρους δουλειάς και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, η άρνηση της κυβέρνησης να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα υγείας, να θωρακίσει τα δημόσια νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας. Αυτό τονίζει η επίθεση στο οχτάωρο, στο δικαίωμα στη δουλειά, στην παιδεία, στην κοινωνική ασφάλιση.

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες και νέοι,

O λαός μας είναι ανάγκη να μη δείξει καμιά εμπιστοσύνη, καμιά ανοχή στην κυβέρνηση της ΝΔ και κάθε αστική κυβέρνηση, να δυναμώσει την πάλη του για την ικανοποίηση των αναγκών του, για να γίνει νοικοκύρης στο τόπο του, μακριά κι έξω από το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και κάθε ιμπεριαλιστικό οργανισμό.

Να απαιτήσουμε να σταματήσει η μετατροπή και της περιοχής που ζούμε σε μια απέραντη αμερικανονατοϊκή βάση και σε επικίνδυνο στόχο – μαγνήτη επιθέσεων σε περίπτωση στρατιωτικής εμπλοκής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ με τους ανταγωνιστές τους.

Καλούμε:

Σε συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας την Πέμπτη 20 Μαΐου, 7.00 το απόγευμα στην Πλατεία του Δημαρχείου της Νέας Ιωνίας
&
Σε Συμμετοχή στην Πανθεσσαλική Μηχανοκίνητη πορεία στις 30 Μαΐου στο Στεφανοβίκειο.

Παλεύουμε για:

Την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους
Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις
Να κλείσει η βάση της Σούδας
Να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας. Να μη δημιουργηθεί καμία νέα ευρωατλαντική βάση και στρατιωτική υποδομή.
ΟΧΙ στην εγκατάσταση πυρηνικών στον Άραξο και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα
Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά άλλων λαών.
Να σταματήσει η ΝΑΤΟική άσκηση Defender Europe και όλες οι ασκήσεις που στοχεύουν στην περικύκλωση της Ρωσίας και σημαδεύουν άλλους λαούς.
Όχι στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και τη διάταξη των ενόπλων δυνάμεων στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ, ανάκληση της κυβερνητικής απόφασης για την αύξηση της θητείας στο στρατό ξηράς.
Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν
Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει