Κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Επισιτισμού – Ξενοδοχοϋπαλλήλων για το συλλαλητήριο στη ΔΕΘ

“Όλοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην πλατεία Αριστοτέλους, Σάββατο 9 Σεπτέμβρη, στις 6.30 μ.μ.”

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Συνάδελφε, συναδέλφισσα,

Η κυβερνητική προπαγάνδα εν όψη της ΔΕΘ επιστρατεύει ξανά το κάλπικο αφήγημα της “εξόδου από τα μνημόνια” της «δίκαιης ανάπτυξης» για «δόλωμα» στη «φάκα» εγκλωβισμού του λαού στους στόχους του κεφαλαίου. Επιδιώκουν να εξασφαλίσουν τη λαϊκή συναίνεση προκειμένου να μαζευτεί και να διοχετευθεί χρήμα στο μεγάλο κεφάλαιο για τη συνέχιση και την αύξηση της κερδοφορίας του. Υπόσχονται ευέλικτες θέσεις εργασίας – δουλειά λάστιχο, χωρίς συλλογικές συμβάσεις εργασίας, με μισθούς πείνας. Οι ομιλίες τόσο του πρωθυπουργού όσο και του της ΝΔ στη ΔΕΘ λίγο εώς πολύ αυτά τα πράγματα θα συνοψίζουν και πέρα από τις κορώνες αντιπαράθεσης θα συμπίπτουν στις βασικές επιδιώξεις του κεφαλαίου.

Τη “δίκαιη ανάπτυξη” που ευαγγελίζονται την βιώνουμε στο πετσί μας όλοι οι εργαζόμενοι στον κλάδο του τουρισμού-επισιτισμού. Τα παραδείγματα πολλά και εξόφθαλμα. Απλήρωτη και μαύρη εργασία, ευέλικτα ωράρια, πετσοκομμένοι μισθοί και δικαιώματα και όλα αυτά την στιγμή που ακούμε από παντού για τα ρεκόρ που σπάει ο τουρισμός στη χώρα μας και που μπορεί να αποτελέσει την ατμομηχανή της ανάπτυξης.

Το πραγματικό δίλημμα που έχει μπροστά του ο λαός είναι ένα: Ανάπτυξη για ποιον; Για την κερδοφορία των μονοπωλίων, την οικειοποίηση του πλούτου από τους λίγους, ή για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της συντριπτικής λαϊκής πλειοψηφίας, όπως είναι σήμερα εφικτό να συμβεί, παίρνοντας υπόψη τη μεγάλη πρόοδο της τεχνολογίας και της επιστήμης, την τεράστια άνοδο της παραγωγικότητας;

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν κατάργησε ούτε ένα αντεργατικό νόμο των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά ψήφισε την κατάργηση της Κυριακής αργίας, επέκτεινε τις ρυθμίσεις της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ για τις ΣΣΕ στηρίζοντας στην πράξη τις επιχειρησιακές συμβάσεις και τις ενώσεις προσώπων με τις οποίες οι εργοδότες όλων των κλάδων γενικεύουν την μείωση των μισθών στα 586 και 511€ αντίστοιχα για τους νέους, επεκτείνει μέσα από τα κάθε είδους Επιδιώκει το χτύπημα των συνδικάτων, της συλλογικής δράσης με τις ανατροπές που φέρνει στο νόμο που αφορά τα συνδικάτα. Με την απαγόρευση των απεργιών και τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης στους χώρους δουλειάς πλήρη εφαρμογή του συστήματος των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τα «κόκκινα» δάνεια, «απελευθέρωση» επαγγελμάτων, τη μείωση του αφορολόγητου. Εφαρμόζει μια μια τις εντολές του μεγάλου εγχώριου και ξένου κεφαλαίου. Όπως αυτές εκφράζονται από τις ενώσεις του την Ε.Ε, το ΔΝΤ, τον ΣΕΒ. Από τον ΣΕΒ μέχρι τους εκπροσώπους των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών, αποθεώνουν το ΣΥΡΙΖΑ και την προσφορά του.

Οι αγώνες των εργαζομένων σε μια σειρά κλάδους και χώρους δουλειάς τους προηγούμενους μήνες δείχνουν ότι το εργατικό-λαϊκό κίνημα είναι όρθιο, ζωντανό, υπάρχουν μαχητικές δυνάμεις. Ότι μπορεί να γίνει δύναμη ανατροπής, μπορεί να ανασυνταχθεί, να γίνει πιο μαχητικό και ρωμαλέο, αμφισβητώντας την κυριαρχία των εκμεταλλευτών, των επιχειρηματικών ομίλων. Αλλάζουμε την κατάσταση στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Γυρνάμε την πλάτη στις προδοτικές συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Τραβάμε μπροστά για να δημιουργήσουμε ένα εργατικό- συνδικαλιστικό κίνημα, μαζικό, δημοκρατικό, με τη συμμετοχή των εργαζομένων, τέτοιο που να μπορεί να αντιμετωπίζει αποφασιστικά τους επιχειρηματικούς ομίλους, τα κόμματά τους, και τις ιμπεριαλιστικές τους συμμαχίες.

Ειδικά συνάδελφοι στο νομό μας έχουμε πλούσια εμπειρία από την πλήρη αδράνεια των διοικήσεων  των σωματείων στους  ξενοδοχοϋπαλλήλους και στον επισιτισμό με ευθύνη της ΠΑΣΚΕ όπου αποτελεί την πλειοψηφία της διοίκησης . Όχι μόνο είναι άφαντοι, συγκεκριμένα το σωματείο επισιτισμού έχει να συνεδριάσει από τον Μάη, ενώ δεν μπήκε καν στον κόπο να συνεδριάσει μπροστά  στην πανελλαδική απεργία του κλάδου στης 20 Ιούλη, ακόμα και οι  ανακοινώσεις που βγάζουν  είναι χωρίς να συμμετέχουν οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές  με την ΔΑΣ, έτσι και μπροστά και στην ΔΕΘ είναι άφαντοι παρ όλες τις προσπάθειες της ΔΑΣ για να συνεδριάσει το Δ.Σ.  και όλα αυτά όταν η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων βιώνουν την ολομέτωπη αντιλαϊκή – αντεργατική επίθεση κυβέρνησης μεγαλοεργοδοσίας και στην ουσία βάζουν πλάτη σπέρνοντας αυταπάτες ότι το καλό της επιχείρησης είναι και δικό μας καλό. Δηλαδή να συναινέσουμε  στη σφαγή των δικαιωμάτων μας, για το καλό της επιχείρησης, και έτσι θα ζούμε καλά και εμείς και τα αφεντικά μας. Τι διαφορετικό δηλαδή λέει η εργοδοσία; Δεν πρέπει να τους κάνουμε την χάρη. Δική μας απάντηση πρέπει να είναι η συσπείρωση και μαζικοποίηση των  σωματείων μας και η οργάνωση των αγώνων μας με αιτήματα που να απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες μας.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. Η ΑΝΟΧΗ ΚΑΙ Η ΣΙΩΠΗ ΔΕΝ ΩΦΕΛΗΣΑΝ. ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ .

Όσο η οικονομία είναι σχεδιασμένη να υπηρετεί τα κέρδη και όχι την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, ο λαός δεν πρόκειται να δει χαΐρι και προκοπή, όποια κυβέρνηση και αν είναι στο τιμόνι είτε κεντροδεξιά είτε κεντροαριστερά.

Απαιτούμε:

  • .επαναφορά της υποχρεώτητας των ΣΣΕ. Υπογραφή κλαδικής σύμβασης στον επισιτισμό. Κανείς να μην αμοίβεται κάτω από 900 ευρώ.
  • Νέα κλαδική σύμβαση στα ξενοδοχεία με αυξήσεις.Καμία κατάργηση του ΕΦΑΠΑΞ των ξενοδοχουπαλλήλων.
  • να επανέλθουν οι πολυετίες και τα επιδόματα.
  • Την επαναφορά των κομμένων συντάξεων κα επιδομάτων.
  • Μέτρα προστασίας των ανέργων, επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προυποθέσεις, 600 ευρώ το μήνα. Να ισχύει και για τους εποχικούς εργαζόμενους του κλάδου για όλους τους μήνες της ανεργίας.
  • Να μπει φρένο στη φοροληστεία των εργαζομένων, λαικών στρωμάτων.
  • Να σταματήσουν οι διώξεις και οι κατασχέσεις πρώτης κατοικίας. Να μην παραδοθούν τα κόκκινα δάνεια στις χρηματαγορές
  • Να σταματήσουν οι συνδιακλιστικές διώξεις. Να μην περάσουν τα σχεδιαζόμενα μέτρα απαγόρευσης της συνδικαλιστικής δράσης.
  • Να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα των συναδέλφων που είναι απλήρωτοι
Μπορεί επίσης να σας αρέσει