Κάλεσμα του συλλόγου συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας στην συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η Διοίκηση Συλλόγου συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Μαγνησίας, καλεί τους συνταξιούχους στην Απεργιακή κινητοποίηση Πρωτομαγιάς που οργανώνουν από κοινού τα Ταξικά Σωματεία μαζί με μαζικούς φορείς.

Η 1η Μάη καθιερώθηκε ως γιορτή της Παγκόσμιας Εργατιάς ύστερα από τα γεγονότα του Σικάγου το 1886, όταν οι εργάτες διεκδίκησαν 8 ώρες δουλειά, 8 ώρες μόρφωση –ψυχαγωγία, 8 ώρες ανάπαυση.

Η Πρωτομαγιά είναι ημέρα απεργίας και όχι αργίας και των λουλουδιών, όπως τη θέλει η αστική τάξη και οι κυβερνήσεις της για να την εκφυλίσουν, να της αλλάξουν το περιεχόμενο και να αποφασίζουν πότε η Εργατική Τάξη να το γιορτάσει.

Τη μέρα αυτή οι εργάτες στις συγκεντρώσεις τους κάνουν απολογισμό τι είχαν και τι έχασαν, και προβάλλουν τα αιτήματά τους για μια καλύτερη ζωή. Ακόμα εκδηλώνουν την αντίθεσή τους ενάντια στον πόλεμο, για την παγκόσμια ειρήνη και τιμούν τα θύματα του ταξικού αγώνα:

• Τη μεγάλη απεργία των καπνεργατών στη Θεσσαλονίκη το 1936, που πήρε πανεργατικό
χαρακτήρα με πολλά θύματα και στο Βόλο (ένας νεκρός και επτά τραυματίες).

• Με αποκορύφωμα την εκτέλεση των 200 αγωνιστών κομμουνιστών την 1η Μάη 1944 στην
Καισαριανή από τους γερμανοφασίστες κατακτητές.

Η φετινή Πρωτομαγιά είναι αφιερωμένη στον αγώνα των εργαζομένων και των συνταξιούχων ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο για την τελική νίκη των λαών.

Για να ζήσουμε σε ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, σε ένα κόσμο χωρίς πολέμους, προσφυγιά.

Οι λαοί έχουν δικαίωμα να ζήσουν ειρηνικά και έχουν τη δύναμη να διεκδικήσουν μια κοινωνία απαλλαγμένη από πολέμους, κρίση, φτώχεια κι εκμετάλλευση.

Να δυναμώσουμε την πάλη μας κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των συμμάχων στον ανταγωνισμό που έχουν με την καπιταλιστική Ρωσία, την Κίνα κλπ. Να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση Ν.Δ. να μην δώσει ¨Γη και ύδωρ¨ στους μακελάρηδες των λαών, για να μην γίνουν τα παιδιά μας κιμάς στις πολεμικές μηχανές των πολεμοκάπηλων.

Το συνταξιουχικό κίνημα μαζί με το αντιιμπεριαλιστικό, φιλειρηνικό κίνημα καλεί το λαό να μη μείνει απαθής μπροστά στις εξελίξεις.

Κανένας εφησυχασμός!

Τώρα απαιτείται επαγρύπνηση. Απαιτείται οργάνωση της πάλης για να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου, που είναι διάσπαρτες σε όλη την χώρα από την Αλεξανδρούπολη μέχρι και την Κρήτη. Να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Συνεχίζουμε πιο αποφασισμένοι και διεκδικούμε για μας και τα παιδιά μας:

Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ σε όλους τους ανέργους. Με κατώτερο μισθό τα 825 ευρώ, την υπογραφή Κλαδικών και Επιχειρησιακών Συμβάσεων με αυξήσεις μεγαλύτερες του πληθωρισμού.

Επαναφορά της 13ης, 14ης σύνταξης, του 13ου, 14ου μισθού στο Δημόσιο.

Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης, όπως διατροφή (π.χ. γάλα, άλευρα, έλαια, λίπη), ένδυση κ.ο.κ.

Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.

Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου.

Κατάργηση της Ρήτρας Αναπροσαρμογής και του χαρατσιού επιδότησης των ΑΠΕ (ΕΤΜΕΑΡ).

Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.

Διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και στο επίδομα θέρμανσης, αύξηση του οικογενειακού εισοδηματικού κριτηρίου στα 30.000 ευρώ.
Επαναφορά των δωρεάν δρομολογίων στις αστικές συγκοινωνίες για τους εργαζόμενους κατά την έναρξη και τη λήξη των βαρδιών, μείωση της τιμής του εισιτηρίου στα ΜΜΜ κατά 50%. Δωρεάν μετακινήσεις για μαθητές, φοιτητές, ανέργους, ΑμεΑ και συνταξιούχους.

Επιδότηση ενοικίου για εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά, φοιτητές και μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.

Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά.
Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες.
Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Διαγραφή χρεών σε τράπεζες και εφορία.

Όχι στις απολύσεις. Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην Υγεία, στην Πρόνοια, στην Εκπαίδευση, στην Τοπική Διοίκηση και στους τομείς Πολιτικής Προστασίας.

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη, και την κοινή πάλη των λαών. Δεν ανεχόμαστε να αποτελεί η χώρα μας πολεμικό ορμητήριο σε βάρος άλλων λαών.

Απαιτούμε:

Απεμπλοκή της χώρας από τον πόλεμο με οποιοδήποτε πρόσχημα και τρόπο κι αν γίνεται.
Να μη χρησιμοποιηθούν υποδομές από ελληνικό έδαφος για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία.
Να κλείσουν όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις στη Μαγνησία και σε όλη την Ελλάδα.

Εμείς οι συνταξιούχοι παλιά φρουρά της εργατικής τάξης θα βρισκόμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ 1Η ΜΑΗ
ΣΤΗΝ ΠΛ. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΣΤΙΣ 10:00 π.μ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει