Κάλεσμα βουλευτή Στεργίου μέσα από το Marconi 96,1: Όλοι στις 12.00 στον Θόλο του Πανεπιστημίου, στο πλευρό των καθαριστριών

HXHTIKO: “Άθλιο ζήτημα – Ρατσιστικός και φασιστικός ο όρος στην προκήρυξη για καθαρίστριες κάτω των 25 ετών και άγαμες – Αν δεν ανακαλέσει η πρυτανική αρχή, θα έχει και συνέχεια…”

Στο Radio Marconi 96,1 F.M. και στην εκπομπή του Αντώνη Κουμιώτη, μίλησε το πρωινό της Δευτέρας ο βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου, με αφορμή την 48ωρη απεργία και των αγώνα των καθαριστριών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενάντια στην απόφαση της Πρυτανείας να στείλει στην ανεργία τις 30 καθαρίστριες και να ιδιωτικοποιήσει ουσιαστικά, μέσω εργολάβου, την καθαριότητα του ιδρύματος.

Ο κ. Στεργίου χαρακτήρισε το ζήτημα άθλιο και κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον όρο της προκήρυξης που δημοσιεύτηκε, καλώντας τους υποψήφιους εργολάβους, να προσλάβουν εργαζόμενες έως 25 ετών και άγαμες, μίλησε για όρο ρατσιστικό και φασιστικό.

Στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα συνέχειας, αν δεν ανακαλέσει η πρυτανική αρχή, ο κ. Στεργίου απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες να βρεθούν στο πλευρό των καθαριστριών την Τρίτη, στις 12.00, στον Θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ακούστε το σχετικό ηχητικό απόσπασμα από την συνέντευξη στο Radio Marconi 96,1 F.M.:

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει