Κατακόρυφη αύξηση κίνησης 25% φέτος τον Αύγουστο από Βόλο προς Σποράδες και μόνο με τα πλοία της γραμμής

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Κεντρικός Λιμενάρχης, Πλοίαρχος Εμμανουήλ Κανάλης

25% αυξημένη καταγράφεται η κίνηση από το λιμάνι του Βόλου προς τις Β. Σποράδες τον μήνα Αύγουστο, σε σχέση με πέρυσι και μόνο μέσω των δρομολογημένων Ε/Γ-Ο/Γ και Ε/Γ-Υ/Γ από το λιμάνι της πρωτεύουσας της Μαγνησίας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που τηρεί, για το λιμάνι αρμοδιότητάς του, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, μέσω της κίνησης επιβατών – οχημάτων που έδωσε στη δημοσιότητα με ανακοίνωσή του ο Κεντρικός Λιμενάρχης, Πλοίαρχος Εμμανουήλ Κανάλης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, διακινήθηκαν προς Β. Σποράδες 882.402 επιβάτες, 12.773 οχήματα, 2.322 δίκυκλα και 574 φορτηγά.

Αυτό σημαίνει ότι το μήνα Αύγουστο του έτους 2017 οι διακινηθέντες επιβάτες αυξήθηκαν σε ποσοστό 25%, τα διακινηθέντα οχήματα σε ποσοστό 15%, τα διακινηθέντα δίκυκλα σε ποσοστό 20%, ενώ το ποσοστό των διακινηθέντων φορτηγών παρουσίασε μικρή αύξηση, σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του έτους 2016 αντίστοιχα.

Βέβαια, για να κατανοήσουμε το συνολικό μέγεθος της κίνησης γενικότερα προς τις Β. Σποράδες αρκεί να συνυπολογίσουμε την κίνηση από το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, από αυτό του Αγ. Κωνσταντίνου, του Μαντουδίου Ευβοίας καθώς και από αυτό του Αχιλλείου Μαγνησίας, όπου πραγματοποιούνται καθημερινές εκδρομές.

Τώρα εάν προσθέσουμε τον κόσμο που μεταφέρουν και τα θαλάσσια ταξί από την Ηπειρωτική προς τη Νησιωτική Μαγνησία, τα μεμονωμένα ιδιωτικά σκάφη και φυσικά τις υπεραυξημένες πτήσεις (προσωπική επιτυχία του δημάρχου Σκιάθου Δημήτρη Πρεβεζάνου) προς το αεροδρόμιο της Σκιάθου, τότε το ποσοστό αυξάνεται κατά πολύ περισσότερο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει