ΚΑΤΑΛΗΨΗ στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα

Κάλεσμα σε συγκέντρωση στην πλ. Αγίου Νικολάου και πορεία στις 7.00 το απόγευμα της Τρίτης

Στην κατάληψη των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, στην πλατεία Ελευθερίας, προχώρησαν νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας αλληλέγγυοι της Ανοιχτής Συνέλευσης Αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Σύμφωνα με κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα Indymedia, κρεμάστηκε πανό, πετάχτηκαν τρικάκια και ακούστηκαν συνθήματα, ενώ στήθηκε μικροφωνική στο μπαλκόνι. Στο κείμενο χαρακτηρίζονται πρωτοφανή (για τα δεδομένα του Βόλου) τα αντανακλαστικά της αστυνομίας, που εμφανίστηκε με ένα περιπολικό, κλείνοντας τον δρόμο μπροστά από τα γραφεία μόλις 3 λεπτά αφού πραγματοποιήθηκε η κατάληψη, ενώ όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται έπειτα από γιούχα και συνθήματα αποχώρησε.

Tο κείμενο συνεχίζεται ως εξής: “Η δράση γίνεται ως ένδειξη αλληλεγγύης στον αμετανόητο επαναστάτη Δημήτρη Κουφοντίνα και τον δίκαιο αγώνα που διεξάγει μέσω της απεργίας πείνας που έχει ξεκινήσει από 30/5, διεκδικώντας το δικαίωμά του στις άδειες. Ένα δικαίωμα που αποτελεί κατάκτηση αγώνων μέσα στα ελληνικά κολαστήρια. Επίσης γίνεται και στα πλαίσια προπαγάνδισης της αυριανής συγκέντρωσης – πορείας στην πλατεία Αγίου Νικολάου στις 19:00.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας αποτελεί την ζωντανή ιστορία του επαναστατικού κινήματος. Η αλληλεγγύη στο πρόσωπό του, είναι αλληλεγγύη σε όλους τους πολιτικούς κρατούμενους!

Δύναμη στον αμετανοήτο επαναστάτη Δημήτηρη Κουφοντίνα.

Νίκη στην απεργία πείνας απο 30/5 που διεξάγει.

Όλες, όλοι, ‘Αυριο Τρίτη 12/6 στην συγκέντρωση – πορεία στις 19:00 στην πλατεία Αγίου Νικολάου”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει