ΔΑΣ-ΟΤΑ: Κάτω τα ξερά σας από τα βαρέα και ανθυγιεινά

Ξεσηκωμός τώρα: Όλοι στην απεργία στις 3 του Οκτώβρη

Διαβάστε την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Συναδέλφισες – συνάδελφοι.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τον Γενάρη του 2018 ψήφισε το νόμο 4512/2018 που στο άρθρο 398 αναφέρει:  ́ ́Από 1.3.2019 καταργούνται η παρ. 1 του άρθρου 15 του ν. 4024/2011 (Α’ 176), το άρθρο 67 του ν. 4235/2014 (Α’ 32), το άρθρο 22 του ν. 4368/2016, η παρ. 8 του άρθρου 2 και η παρ. 17 του άρθρου 11 του ν. 4375/2016 (Α’ 51), το άρθρο 98 του ν. 4483/2017 (Α’ 107), καθώς και κάθε άλλη διάταξη που ρυθμίζει κατά τρόπο διαφορετικό το καθεστώς χορήγησης του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και κάθε υπουργική ή κοινή υπουργική απόφαση που εκδόθηκε κατ’ εξουσιοδότηση των ανωτέρω διατάξεων.

Καταργούν όλους τους νόμους διατάξεις για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά εις βάρος των εργαζόμενων. Είναι η περιβόητη  ́ ́εναρμόνιση ́ ́ με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία και πρακτική (αφού πουθενά στην ευρωπαϊκή ένωση δεν υπάρχει το ίδιο καθεστώς ΒΑΕ)

Κόβουν το ανθυγιεινό επίδομα από όλες τις κατηγορίες εργαζομένων, από όλους εμάς που δουλεύουμε στις πιο άθλιες και ανθυγιεινές συνθήκες, που τρώμε την βρόμα με το τσουβάλι, τον καρκίνο, την ηπατίτιδα, τις χρόνιες ασθένειες και μας οδηγούν στον θάνατο.

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ, ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ, ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ! ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: Καμιά περικοπή στα ΒΑΕ. Ένταξη και άλλων ειδικοτήτων. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων που αύξησαν τα όρια ηλικίας και έβγαλαν ειδικότητες από τα ΒΑΕ. Κανένας συμψηφισμός προσωπικής διαφοράς και ανθυγιεινού επιδόματος.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τα περί εξόδου από τα μνημόνια και της δίκαιης ανάπτυξης προσπαθεί να μας πείσει ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες για τους

εργαζομένους. Προσπαθούν να κρύψουν την πραγματικότητα, ότι η μεταμνημονιακή περίοδος όχι μόνο δεν θα φέρει ελάφρυνση για τους εργαζόμενους, αλλά θα περιλαμβάνει νέες επιβαρύνσεις, διατήρηση όλων των αντιλαϊκών μέτρων των μνημονίων, ιδιωτικοποιήσεις, μείωση αφορολόγητου, πετσόκομμα των ΒΑΕ.

Έχει τεράστιες ευθύνες ηγεσία της ΑΔΕΔΥ που έβαλε πλάτη στην κυβέρνηση να περάσει το πολυνομοσχεδίο που χτύπαγε το δικαίωμα στην απεργία και τα ΒΑΕ, αφού τότε όχι μόνο δεν οργάνωσε τον αγώνα των εργαζομένων αλλά γύρισε και την πλάτη στα συνδικάτα που είχαν αποφασίσει απεργία και κλιμάκωση του αγώνα. Καμιά εμπιστοσύνη στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, να δυναμώσει η συσπείρωση και η ενότητα των εργαζομένων για να ανατρέψουμε τη βαρβαρότητα που ζούμε. Με τη δράση και τη συμμετοχή μας να συμβάλλουμε στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος.

Οργανώνουμε τον αγώνα μας, παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας.

Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες.

ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 3 του ΟΚΤΩΒΡΗ.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει