Κατρούγκαλος: «Σημαντικές οι προοπτικές επενδύσεων με τις χώρες του Κόλπου»

Την πεποίθησή του ότι υπάρχουν πολλές αναξιοποίητες δυνατότητες συνεργασίας με τις χώρες του Κόλπου, με έμφαση τους κλάδους τεχνολογίας αιχμής και την καινοτομία, οι οποίοι είναι καθοριστικοί για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας σε παγκόσμιο επίπεδο, τόνισε από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

Κατά την επίσκεψή του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ο κ. Κατρούγκαλος είχε σειρά συναντήσεων με κορυφαίους παράγοντες της πολιτικής και οικονομικής ζωής της χώρας αυτής, που έχει ήδη επενδύσει σημαντικά κεφάλαια στη χώρα μας.

Ειδικότερα, στη συνάντησή του στο Αμπού Ντάμπι με τον υπουργό Επικρατείας και Συμπρόεδρο στη Μικτή Διυπουργική Επιτροπή Ελλάδας-ΗΑΕ, Αλ Τζαμπέρ συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στις επενδύσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού, επαναβεβαιώθηκε το σημαντικό ενδιαφέρον των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σε επενδύσεις σε τομείς του τουρισμού, των μεταφορών, μεταξύ των οποίων τα λιμάνια και τα αεροδρόμια, της ενέργειας, των κατασκευών.

Η εμιρατινή πλευρά, όπως σημειώνεται, τόνισε το ενδιαφέρον της για στενότερη συνεργασία στο τομέα της γεωργίας και των ελληνικών αγροτροφικών προϊόντων.

Συμφωνήθηκε μάλιστα η επόμενη σύνοδος της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής να πραγματοποιηθεί το τελευταίο τρίμηνο του 2018 στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει