Kawasaki Z900: Ηλεκτρονική αναβάθμιση


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019, 09:00

του Νίκου Βιτσιλάκη

Ο χρόνος περνάει, η μάχη στην κατηγορία έχει ανάψει και το Ζ900 των τεσσάρων εν σειρά κυλίνδρων αναβαθμίζεται προκειμένου να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό και το Euro5.

Στην πληθώρα των νέων χαρακτηριστικών του μοντέλου 2020 περιλαμβάνονται ενσωματωμένα προγράμματα οδήγησης (συνδυάζοντας και τα καινούρια traction control και Power modes), νέα έγχρωμη οθόνη οργάνων TFT, συνδεσιμότητα Bluetooth για Smartphone, φωτιστικά σώματα full LED και χαμηλότερες εκπομπές καυσαερίων για προσαρμογή στο Euro5. Σχεδιαστικά οι αλλαγές εντοπίζονται στη μορφή του προβολέα, στη μίνι ζελατίνα και στα πλαϊνά αεροδυναμικά βοηθήματα, ενώ εργονομικά παρατηρούμε περισσότερο αφρώδες στις σέλες αναβάτη και συνεπιβάτη.

Το Ζ900 του 2020 θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις, μια 125 ίππων και μια με μειωμένη ισχύ στους 95, που θα μπορεί να μειωθεί περαιτέρω στα 35kW για να οδηγείται από κατόχους διπλωμάτων οδήγησης Α2. Ο μεγαλύτερος όγκος που δόθηκε στο “καζανάκι” της εξάτμισης, για να είναι εφικτές οι αναβαθμίσεις που έγιναν στον καταλύτη ώστε να καλυφθούν οι προδιαγραφές Euro5 που θα ισχύσουν σύντομα, καθώς και οι αλλαγές σε λαιμούς και μονό τελικό, δημιουργούν συνδυαστικά -όπως δηλώνει η Kawasaki- μια δυνατή αίσθηση στην εκκίνηση, στο ρελαντί και στο άνοιγμα του γκαζιού.

Στον πυρήνα όλων όσων προσφέρει η φίρμα του Ακάσι με τη σειρά Ζ, το 900 βρίσκεται σταθερά ψηλά σε πωλήσεις στην Ευρώπη, όπου η αγορά των naked μοτοσυκλετών μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο και εξελίσσεται σε μια από τις κυρίαρχες κατηγορίες. Μέσα σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον, το νέο Ζ900 είναι κατάλληλα προετοιμασμένο για να πρωταγωνιστήσει, με την προσθήκη του  KTRC Traction Control και με τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ τεσσάρων Rider Modes και δύο Power Modes. Αυτή η εστιάζουσα στον αναβάτη προσέγγιση επεκτείνεται και στον πίνακα οργάνων, όπου μία πολλαπλών λειτουργιών έγρωμη οθόνη TFT 4,3” εμφανίζει όλες τις σημαντικές για τον αναβάτη πληροφορίες και επιπλέον του επιτρέπει να ελέγχει συγκεκριμένες λειτουργίες της μοτοσυκλέτας χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Kawasaki Rideology (μέσω Bluetooth).

Μεταξύ των ενδείξεων που μπορούν να εμφανιστούν στην οθόνη του smartphone περιλαμβάνονται πληροφορίες όπως το υπολειπόμενο καύσιμο, η απόσταση που έχει καλυφθεί και η απόσταση από την επόμενη προγραμματισμένη συντήρηση. Γενικές ρυθμίσεις όπως ο τρόπος εμφάνισης των μονάδων και το στυλ απεικόνισης της ημερομηνίας είναι δυνατόν να προσαρμοστούν μέσω του smartphone, ενώ η οθόνη TFT ενημερώνει με εικονίδια για τη λήψη κλήσης ή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Χρειάζεται να φορτίσετε το κινητό σας ή άλλες συσκευές; Μια πρίζα USB μπορεί να τοποθετηθεί κάτω από τη σέλα και αυτό είναι μόνο ένα από τα πολλά γνήσια αξεσουάρ της Kawasaki που είναι διαθέσιμα για το μοντέλο.

Και οι δύο εκδόσεις (η πλήρους ισχύος και η κατάλληλη για οδήγηση με άδεια Α2) θα είναι διαθέσιμες σε τέσσερις  χρωματικές επιλογές: γκρι-μαύρο, πράσινο-μαύρο, λευκό-μαύρο και μαύρο ματ-μαύρο γυαλιστερό. H άφιξη του νέου Ζ στη χώρα μας αναμένεται τον ερχόμενο Μάρτιο και η τιμή του θα καθοριστεί με το νέο χρόνο.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019, 09:00

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει