ΚΕΔΕ: Δημόσια διαβούλευση για τα προβλήματα της Αυτοδιοίκησης

Ερωτηματολόγιο, για τα βασικά ζητήματα που αφορούν την Αυτοδιοίκηση α βαθμού, ανάρτησε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας στην ιστοσελίδα της. Ενόψει του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της, που θα διεξαχθεί στα Ιωάννινα από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου, καλεί τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τους αιρετούς να συμμετάσχουν -μέσω των απαντήσεών τους στο ερωτηματολόγιο- στη δημόσια διαβούλευση για μια σειρά ζητήματα που απασχολούν εντόνως τους ΟΤΑ α βαθμού, τα οποία και θα τεθούν προς συζήτηση στο συνέδριο.

Τα στελέχη της Αυτοδιοίκησης και οι αιρετοί θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν τις απόψεις τους μέχρι και την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου.

Στη συνέχεια, οι απόψεις που θα καταγραφούν, θα ληφθούν υπόψη για την κατάρτιση των θέσεων της Κ.Ε.Δ.Ε. που θα τεθούν προς ψήφιση στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Ένωσης.

Στο μήνυμά του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γ. Πατούλης δηλώνει «πεπεισμένος ότι η ανάπτυξη μιας αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ της Κ.Ε.Δ.Ε., των αιρετών καθώς και των στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα συμβάλει καθοριστικά, αφενός στην ανάδειξη των πραγματικών προβλημάτων που αφορούν τη λειτουργία του θεσμού μας και αφετέρου στη διαμόρφωση ολοκληρωμένων πολιτικών θέσεων και προτάσεων, που θα επιλύσουν τα προβλήματα αυτά και θα συμβάλουν στην ανάπτυξη των τοπικών μας κοινωνιών».

Απευθυνόμενος προς κάθε αιρετό και στέλεχος της Τ.Α. καταλήγει: «Σου ζητώ λοιπόν να αφιερώσεις λίγα λεπτά από τον πολύτιμο χρόνο σου, για να μας καταθέσεις και τη δική σου γνώμη πάνω στα ζητήματα που μας αφορούν όλους, πέρα από κομματικές ή παραταξιακές αντιπαραθέσεις.

Άλλωστε, αυτό που μας ενώνει όλους είναι η αγάπη μας για την Αυτοδιοίκηση και η αποφασιστικότητά μας να ενισχύσουμε το κύρος του θεσμού που υπηρετούμε, προς όφελος των συμπολιτών μας».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει