Κι όμως! Ο Τριαντόπουλος απαντά και σε ακροατές του ραδιοφώνου! Τί είπε για αποζημειώσεις ΕΛΓΑ – Επιστρεπτέα – Παράδοση του πλωτού ασθενοφόρου στις Σποράδες τον Φλεβάρη

Στο Radio Marconi 96,1 F.M. και στην εκπομπή του Γιώργου Κουμιώτη, μίλησε το πρωινό της Τετάρτης ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών Χρήστος Τριαντόπουλος, μεταξύ άλλων για τις αποζημειώσεις του ΕΛΓΑ εις ότι αφορά τον “Ιανό”, την Επιστρεπτέα Προκαταβολή αλλά και τον χρόνο παράδοσης του πλωτού ασθενοφόρου στις Β. Σποράδες, ενώ απάντησε και σε ερώτηση ακροατή – επιχειρηματία, η επιχείρηση του οποίου άνοιξε λίγες ημέρες πριν το δεύτερο lockdown.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Τριαντόπουλος, αναφέρθηκε αναλυτικά στις αποζημειώσεις του ΕΛΓΑ για τους αγρότες των περιοχών που επλήγησαν από τον «Ιανό», μεταξύ των οποίων και στην Μαγνησία, οι οποίες θα καταβληθούν την Παρασκευή και στο σύνολό τους ανέρχονται στα 2 περίπου εκατ. ευρώ.

Αναφερθείς στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή, ο κ. Τριαντόπουλος είπε ότι μέχρι στιγμής μόνο στην Μαγνησία έχουν δοθεί περί τα 75,7 εκατ. ευρώ από το σύνολο των Επιτρεπτέων Προκαταβολών, ενώ απάντησε και σε ερώτημα ακροατή – επιχειρηματία, η επιχείρηση του οποίου άνοιξε λίγες ημέρες πριν το δεύτερο lockdown, εξηγώντας ότι και αυτές οι επιχειρήσεις θα μπορέσουν να ανακουφιστούν στο μέλλον, αρκεί το υπουργείο να μπορέσει να αποκτήσει μια εικόνα για τα οικονομικά τους στοιχεία.

Τέλος και ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Τριαντόπουλος αναφέρθηκε στην χρονική καθυστέρηση, λόγω της επικρατούσας κατάστασης, σε ότι αφορά στην παράδοση του πλωτού ασθενοφόρου στις Β. Σποράδες, το οποίο επρόκειτο να παραδοθεί τέλος του χρόνου, αλλά θα συμβεί περίπου δύο μήνες αργότερα, μέσα στον Φεβρουάριο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει