KKE: Κόμματα της συγκυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ – το ενα χέρι νίβει το άλλο και τα δυο το κεφάλαιο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την σχετική ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Απύθμενο θράσος έχουν τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να απευθύνονται στους βιομηχανικούς εργάτες της περιοχής μας για να τους «χτυπήσουν» φιλικά στην πλάτη εν’ όψει της συγκέντρωσης με τον Αλέξη Τσίπρα, θολώνοντας τα νερά για να ψαρέψουν ακροατήριο. Ακριβώς γιατί την ίδια στιγμή τα ίδια στελέχη του «Εργατικού» Τμήματος στη Μαγνησία, όπως και σε όλη την Ελλάδα, αγκαζέ με τους συνδικαλιστές των κομμάτων της συγκυβέρνησης «βαράνε κατακέφαλα» τα δικαιώματα των εργατών, βιομηχανικών και μη! Μάλιστα, είναι τόσο κοινή η στάση τους (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ) που εδώ και καιρό έχουν ξεκινήσει οι διάφορες «μεταγραφές» γνωστών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, με περγαμηνές στο ξεπούλημα των εργατών, που βρήκαν φιλόξενη στέγη στο ΣΥΡΙΖΑ και τις συνδικαλιστικές παρατάξεις του, προσπαθώντας να φτιάξουν το νέο εργοδοτικό συνδικαλισμό.

Τι να πρωτοπούμε για την περιοχή μας, αλλά και γενικότερα;

Ότι στις απαιτήσεις του Μάνεση, την εκ περιτροπής εργασία, τις μειώσεις μισθών, τα λαλίστατα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν έβγαλαν τσιμουδιά, αλλά κανείς δεν ξεχνάει τη στάση του στελέχους τους στο ΕΚΒ που καταψήφισε την πρόταση για απεργία στη Χαλυβουργία, με την περίφημη φράση: «οι απεργίες βοηθούν τους εργοδότες»!

Ότι στο σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ) έκαναν εκλογές …νύχτα για να αποτρέψουν να εκφραστεί άλλο ψηφοδέλτιο και ιδίως ταξικό; Τα ίδια στελέχη που όταν υπογράφονταν ατομικές συμβάσεις στο χώρο δουλειάς τους (γνωστό κατάστημα ηλεκτρικών του Βόλου) ήταν τα πρώτα που υπέγραφαν και μάλιστα κορόιδευαν συναδέλφισσές τους που αρνιούνταν να υπογράψουν και που τους ερχόταν το «μπιλετάκι» της απόλυσης από την εργοδοσία; Τέτοιοι είναι οι συνδικαλιστές του «εργατικού» τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ!

Να θυμίσουμε τη στάση της παράταξης τους στην απεργία της ΟΛΜΕ; Τη στάση και των τοπικών στελεχών του (τους γνωστούς εργατοπατέρες του ΠΑΣΟΚ που τώρα φιγουράρουν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ);

Να θυμίσουμε τη στάση τους στη ΓΣΕΕ όλα τα προηγούμενα χρόνια, που δεν υπήρχαν μνημόνια και υπέγραφαν μαζί με την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ μειώσεις μισθών, εγκαινίασαν τους κοινωνικούς διαλόγους, άνοιξαν τον τάφο της κοινωνικής ασφάλισης, των συντάξεων και των υπόλοιπων κατακτήσεων της εργατικής τάξης;

Για χάρη χώρου και μόνο δεν θα αναφερθούμε στα όργιά τους στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας στο πρόσφατο Συνέδριο, τις μειώσεις που έχουν υπογράψει σε σειρά σωματείων που έχουν την πλειοψηφία με χαρακτηριστικότερο από όλα την ΠΕΝΕΝ και το χαντάκωμα κατά 10 – 15% κατά εντολή των εφοπλιστών ή στους λιμενεργάτες στον ΟΛΠ που συμφώνησαν σε μειώσεις -35%!

Κοροϊδεύει τους εργάτες ο ΣΥΡΙΖΑ όταν καταγγέλλει στην ανακοίνωσή του τη στάση της συγκυβέρνησης που με νόμο θα τσακίσει μισθούς και δικαιώματα, γιατί τα στελέχη του στα συνδικάτα, πριν αλέκτωρ λαλήσει, στρώνουν το έδαφος με τις συμβάσεις που υπογράφουν. Πριν από λίγες μέρες υπογράφτηκε η ΣΣΕ του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου από τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, «ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ» (ΣΥΡΙΖΑ) που είναι στο ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Τι λέει το άρθρο 2 της Σύμβασης που υπέγραψαν; Ορίζεται ότι οι αποδοχές των εργαζομένων «που απασχολούνται σήμερα στην Τράπεζα (και μόνον αυτών), δεν μειώνονται κατά τη διάρκεια ισχύος της παρούσας, εκτός αν μειώσεις προβλεφθούν από ουσιαστικό νόμο». Καμαρώστε πάλη ενάντια στην κυβερνητική πολιτική!

Μην τσιμπήσει κανένας εργαζόμενος, λοιπόν, στις αντιπολιτευτικές κορώνες του ΣΥΡΙΖΑ. Ο στόχος τους είναι ένας: να πάρουν το τιμόνι της κυβέρνησης για να εφαρμόσουν τη δική τους εκδοχή της κυριαρχίας των μονοπωλίων. Οι εργαζόμενοι έχουν δει αρκετές φορές Μεσσίες που δήθεν θα έσωζαν το λαό και που δεν είχαν ποτέ καμία απολύτως διάθεση να συγκρουστούν με τη ρίζα των δεινών του: το κεφάλαιο, την Ε.Ε., τα μονοπώλια. Αυτές τις αυταπάτες και την αναμονή την έχουν πληρώσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ, κακή αντιγραφή του ΠΑΣΟΚ πλέον, λειτουργεί στο συνδικαλιστικό κίνημα σε αγαστή συνεργασία με τα κόμματα της συγκυβέρνησης. Εκεί έχει ήδη εφαρμοστεί η πολιτική του και έχει φέρει ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα με την πολιτική της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ: να τσακίζονται τα δικαιώματα των εργατών, με αριστερή όμως φρασεολογία!

Οι εργαζόμενοι να μην εμπιστευτούν τα κόμματα εκείνα που από τη μια τους «χτυπάνε» φιλικά στην πλάτη λέγοντάς τους ότι τους στηρίζουν απέναντι στους εργοδότες και από την άλλη κλαίγονται δημόσια σαν απατημένες σύζυγοι γιατί δεν τους κάλεσαν
οι Βιομήχανοι της Θεσσαλίας στην πρόσφατη Γενική τους Συνέλευση!

Η «κοινωνική και παραγωγική ανασυγκρότηση» για την οποία μιλάνε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνεται σε αυτή τη στάση τους, στη συνολικότερη στάση τους στα συνδικάτα και τα σωματεία! Χτύπημα στην πλάτη και φραστικές κορώνες στήριξής των εργατών και γη και ύδωρ στους βιομήχανους και τους εφοπλιστές, δηλώσεις και πράξεις υποταγής στην ανταγωνιστικότητά τους, την επιχειρηματικότητα, δηλαδή τη φτηνή εργασία, τις μειώσεις μισθών και το τσάκισμα δικαιωμάτων!

Οι βιομηχανικοί εργάτες και ο εργαζόμενος λαός του Βόλου μπορούν και πρέπει να πάρουν την ζωή και το μέλλον τους στα χέρια τους. Η δική τους εξουσία είναι αυτή που μπορεί να ανατρέψει τη σημερινή κατάσταση και όχι η εναλλαγή οποιονδήποτε κομμάτων στην κυβέρνηση αυτού του συστήματος! Η δική τους Συμμαχία, η Λαϊκή Συμμαχία, είναι αυτή που μπορεί να αποτελέσει ασπίδα τους, να καθυστερήσει, να διεκδικήσει και όχι οι εκλογικές συνεργασίες των κομμάτων της Ε.Ε., της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας, είτε «μνημονιακής» είτε «αντιμνημονιακής».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει