ΚΝΕ Μαγνησίας: Κάποιους τους πονάει πολύ που η νεολαία δεν σκύβει το κεφάλι!

“Καλούμε όλους τους μαθητές του Βόλου να συμμετάσχουν μαζικά στο Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ το Σάββατο 28 Απρίλη στις 19:00 στο άγαλμα στην παραλία…”

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η Τ.Ο. Μαγνησίας της ΚΝΕ καταγγέλλει μερίδα εκπαιδευτικών του 8ου Γυμνασίου Βόλου για τη στάση τους, τα “νταηλίκια” τους και τις απειλές τους σε μέλη της ΚΝΕ, επειδή κάνανε το αυτονόητο: να προπαγανδίσουν την διοργάνωση του Μαθητικού Φεστιβάλ και του Μαθητικού τουρνουά ποδοσφαίρου της ΚΝΕ με συμμετοχή ακαδημιών της Νίκης Βόλου και ομάδων μαθητών που έχουν αντιπολεμικό και αντιφασιστικό χαρακτήρα.

Έχοντας ως πρόφαση ότι “η αφισοκόλληση ρυπαίνει” (μάλλον δεν ξέρουν τίποτα για ένα εργοστάσιο που λέγεται ΑΓΕΤ λίγο πιο πέρα από το σχολείο…) επιτέθηκαν σε μέλη της ΚΝΕ, λειτουργώντας μάλιστα ως αστυνομικοί, με ατάκες του τύπου “δεν θα φύγετε πριν έρθει η αστυνομία”, καθώς και ως ταγματασφαλίτες την περίοδο της κατοχής λέγοντας ότι “ αν φύγετε, ξέρω που μένει το παιδί, γιατί τον είχα μαθητή και θα πω να ψάξουνε αυτόν”. Μόλις λίγα λεπτά μετά έφτασε αυτοκίνητο της ασφάλειας, με τους αστυνομικούς να ζητούν από τα μέλη της ΚΝΕ να επανορθώσουν για το έγκλημα…!!! και να ζητήσουν συγγνώμη. Μάλιστα, στα πηγαδάκια που έκαναν μεταξύ τους έλεγαν, αγανακτισμένοι δήθεν, για τους κομμουνιστές και ότι τους έχουν βαρεθεί που γεμίζουν τις τσάντες των μαθητών με ανακοινώσεις για συλλαλητήρια και αγώνες, όταν ψάχνουν τις τσάντες των παιδιών τους.

Ας αφήσουν τα σάπια! Το πρόβλημά τους, προφανώς, και δεν είναι λίγες αφίσες που προπαγανδίζουν μία εκδήλωση ή ένα τουρνουά ποδοσφαίρου. Φαίνεται ότι κάποιους που υπερασπίζονται τα συμφέροντα των καπιταλιστών ή είναι συμβιβασμένοι, τους πονάει ιδιαίτερα που υπάρχει μία οργάνωση νεολαίας, η ΚΝΕ, που δεν σκύβει το κεφάλι. Που βρίσκεται πάντα μπροστά στους αγώνες των μαθητών, όπως έγινε και στις μαθητικές κινητοποιήσεις. Που αναδεικνύει την αιτία των προβλημάτων, την αιτία των ιμπεριαλιστικών πολέμων που “σκοτώνονται οι λαοί για του αφέντη το φαΐ”, και που παλεύει δίπλα στο ΚΚΕ για μια άλλη κοινωνία το σοσιαλισμό-κομμουνισμό, χωρίς φτώχεια, χωρίς πολέμους, χωρίς εκμετάλλευση.

Η στάση τους συμπορεύεται με τη στάση της κυβέρνησης στα πρόσφατα συλλαλητήρια εργαζομένων, μαθητών και φοιτητών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπου στο αίτημα των διαδηλωτών να μην εμπλακεί η χώρα μας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, να βγούμε από οργανισμούς όπως οι “μακελάρηδες” του ΝΑΤΟ και να κλείσουν οι Αμερικάνικες βάσεις του θανάτου, απάντησε με ΜΑΤ, ξύλο και χημικά.

Θέλουν να φιμώσουν όποιον αντιστέκεται στα σχέδια της κυβέρνησης και της αστικής τάξης, και ιδιαίτερα το ΚΚΕ και την ΚΝΕ που είναι μπροστά σε αυτόν τον αγώνα.

Δε θα τους περάσει! Απάντηση σε αυτήν τη  προσπάθεια ήταν η συμμετοχή χιλιάδων λαού στα συλλαλητήρια των προηγούμενων ημερών δίπλα στους κομμουνιστές, δεκάδων μαθητών στο μαθητικό τουρνουά ποδοσφαίρου. Δε σταματάμε όμως εδώ.

Καλούμε όλους τους μαθητές του Βόλου να συμμετάσχουν μαζικά στο Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ το Σάββατο 28 Απρίλη στις 19:00 στο άγαλμα στην παραλία και να δώσουν την απάντησή τους σε όλους αυτούς που μας θέλουν υποταγμένους χωρίς ελπίδες και όνειρα, χωρίς αγώνα για μια άλλη κοινωνία. Να συμμετάσχουν όλοι στα στέκια ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στις άλλες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, όπως χορευτικές επιδείξεις και συναυλίες.

Καλούμε ιδιαίτερα τους καλλιτέχνες μαθητές να συμμετάσχουν με τα τραγούδια τους, τα στιχάκια τους και με γνωστά αντιπολεμικά τραγούδια για να ακουστεί παντού ότι η νεολαία έχει ιδανικά ούτε ξεπουλιέται ούτε προσκυνά!

Τηλέφωνο για δηλώσεις συμμετοχής στο μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ: 6986047535

Μπορεί επίσης να σας αρέσει