Κοκκίνης στο Marconi 96,1 για Αποκεντρωμένη Διοίκηση: Δεν μπορεί για πολιτικούς λόγους να ακυρώνεις οποιαδήποτε απόφαση

ΗΧΗΤΙΚΟ: Με αφορμή την ακύρωση της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για υπόθεση στον Τσουγκριά από την Επιτροπή του άρθρου 152, ο Σάκης Κοκκίνης έκανε λόγο για δυσλειτουργία από τη νέα Προϊστάμενη Αρχή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στη Μαγνησία

“Η Δικαιοσύνη πάντα θα υπάρξει, είτε στον πρώτο βαθμό, είτε στον τελευταίο βαθμό. Εδώ, φτάσαμε στον τελευταίο βαθμό, γιατί κάποιοι ήθελαν να εκμεταλλευτούν πολιτικά το θέμα”, δήλωσε στο Radio Marconi 96,1 F.M. και στην εκπομπή του Γιώργου Κουμιώτη, ο δικηγόρος και πολιτευτής της Ν.Δ. Σάκης Κοκκίνης, με αφορμή υπόθεση που προέκυψε και διαχειρίστηκε ο ίδιος ως συνήγορος επιχειρηματία, μεταξύ της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σκιάθου και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, με την δεύτερη, μετά από καταγγελία δημοτικού συμβούλου της Σκιάθου, να ακυρώνει απόφαση της πρώτης για υπόθεση στη νήσο Τσουγκριά που δραστηριοποιείται ο εν λόγω επιχειρηματίας.

Η υπόθεση, σύμφωνα με τον κ. Κοκκίνη, κατέληξε από τον ίδιο στην Επιτροπή του άρθρου 152, η οποία τελικώς ακύρωσε και μάλιστα ομόφωνα την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και του Γενικού της Γραμματέα, δικαιώνοντας έτσι τόσο τον επιχειρηματία, όσο όμως και την Οικονομική Επιτροπή του δήμου Σκιάθου.

Με αφορμή αυτή την υπόθεση, αλλά και δύο ακόμη, διαφορετικών δήμων, που επίσης ακυρώθηκαν εκείνη την ημέρα, ο κ. Κοκκίνης διερωτήθηκε τί δεν κάνουν σωστά, τόσο ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας, όσο και οι υπηρεσίες του, θέτοντας ουσιαστικά θέμα ορθής λειτουργίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, τόσο σε επίπεδο Μαγνησίας, όσο και γενικότερα, κάτι, που όπως τόνισε ο κ. Κόκκινης, χρήζει άμεσης παρέμβασης του Επιθεωρητή Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

“Δεν έχει σημασία, εάν κερδίσαμε, σημασία έχει ότι αυτό είναι άσχημο”, τόνισε ο κ. Κοκκίνης, διερωτώμενος “πώς είναι δυνατόν χωρίς να έχουν τις απαιτούμενες γνώσεις να ακυρώνουν αποφάσεις”.

Ο κ. Κοκκίνης έκανε λόγο για “δυσλειτουργία από τη νέα Προϊστάμενη Αρχή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στη Μαγνησία, ενώ τόνισε ότι “δεν μπορεί για πολιτικούς λόγους να ακυρώνεις οποιαδήποτε απόφαση”.

Ακούστε το σχετικό ηχητικό απόσπασμα από την συνέντευξη στο Radio Marconi 96,1 F.M.:

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει