Κολυνδρίνη για επίθεση Σπίρτζη: Δεν θα ακολουθήσουμε το δρόμο της αντιπαράθεσης και του αντιπερισπαστικού πανικού

Διαβάστε την ανακοίνωση της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ήταν από την πρώτη στιγμή στα χωριά του Πηλίου, που πλήττονταν για πολλές μέρες από ακραία καιρικά φαινόμενα, όχι μόνο με τη φυσική της παρουσία, αλλά και με μηχανήματα και μηχανικούς. Πάνω από 300 νταλίκες, έχουν μεταφέρει και μεταφέρουν συνεχώς μέχρι και σήμερα υλικά, για να υπάρχει βατότητα στους δρόμους, ενώ κάθε μέρα 30 μηχανήματα επιχειρούν.

Δικαιολογείται ωστόσο η επιθετική συμπεριφορά του Υπουργού, αφενός, λόγω παντελούς άγνοιας των καταστάσεων, αλλά κυρίως σε μια προσπάθεια συγκάλυψης, της αδράνειας και της απουσίας του. Εξάλλου, οι δηλώσεις του, έγιναν από τα Χάνια Πηλίου και πρωθύστερα της αυτοψίας του στα σημεία των ζημιών. Γιατί όταν βρέθηκε στα σημεία ήρθε αντιμέτωπος με 12 νταλίκες της Περιφερειακής Ενότητας που επιχειρούσαν.

Είναι αλήθεια, πως η Αθήνα είναι μακριά, αλλά η καλύτερη ενημέρωση ίσως να βοηθούσε και να μην εξέθετε τον Υπουργό με τις δηλώσεις του. Υπάρχουν τεχνικά δελτία καταγραφής και κοστολόγησης των ζημιών, όμως το φαινόμενο βρίσκεται ακόμη και σήμερα σε εξέλιξη. Παράλληλα, μόλις την προηγούμενη Πέμπτη, 10 μέρες μετά, κλιμάκια της ΕΥΔΕ επισκέφθηκαν στο γραφείο της, την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη, με μοναδικό τους αίτημα την μεταφορά τους στο σημείο των ζημιών, με υπηρεσιακό όχημα της Περιφερειακής Ενότητας.

Ενημερώσαμε τους υπαλλήλους της ΕΥΔΕ ότι για να τους βοηθήσουμε, θέτουμε στη διάθεσή τους, όλο το σχετικό υλικό της τεχνικής μας υπηρεσίας (και τα τεχνικά δελτία) και τους μεταφέραμε με υπηρεσιακό όχημα και με δικούς μας υπαλλήλους, εκεί όπου συναντήθηκαν και με τους μηχανικούς μας. Οι μηχανικοί μας βρίσκονται κάθε μέρα και νύχτα εκεί και επιβλέπουν συντονίζοντας τις εργασίες (Φλαμπούρης, Χουβαρδάς, Τέκου, Δεμιρίδη, Μπαρέκα, Καραμαύρος). Αυτά, ειναι αδιαμφισβήτητα στοιχεία για όσους μένουν στον τόπο και διαθέτουν μάτια και αυτιά.

Χαιρετίζουμε την παρουσία του Υπουργικού Κλιμακίου έστω και με ένα χάρτη στα χέρια και χωρίς να έχει κληθεί καν η τεχνική μας υπηρεσία, καθώς η παρουσία του, σηματοδοτεί και την ανάληψη των ευθυνών που του αναλογούν.

Η κατασκευή δρόμων είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του Υπουργείου, ενώ τα χρήματα που δίνει σε Περιφέρεια και Δήμους, αφορούν στη συντήρηση και μόνο. Ωστόσο, ήδη από το 2011 και κάθε φορά που αλλάζουν τα στελέχη του Υπουργείου, αιτούμεθα την ολοκληρωτική αντιμετώπιση των θεμάτων με τη μελέτη που τους υποβάλλουμε.

Εμείς, μιας και το Υπουργείο φάνηκε μόλις με τη λιακάδα, δουλέψαμε με κοινωνική ευαισθησία, αδιάλειπτα, υποκαθιστώντας το αφανές Υπουργείο, σε άριστη συνεργασία με το Δήμο και κρατήσαμε το δίκτυο προσβάσιμο χωρίς να κινδυνεύσει κανείς. Ήμασταν δίπλα στους συνανθρώπους μας απο την πρώτη στιγμή, μέχρι και σήμερα.

Η σημερινή ηλιόλουστη ημέρα είναι ιδανική για να περιδιαβεί κάποιος το Πήλιο με εκδρομική διάθεση, αλλά αναντίστοιχη με τις εικόνες της βιβλικής καταστροφής και τις ζημιές των προηγούμενων ημερών, εικόνες που άλλαξαν χάρη στις καίριες παρεμβάσεις της Περιφέρειας. Ανταποκρινόμαστε σε απόλυτο βαθμό σε όλα, ακόμη και σε αυτά που αναλογούν στο Υπουργείο, παρά την υποχρηματοδότηση, την υποστελέχωση και την καθυστέρηση των μελετών που συντάσσει το Υπουργείο (μελέτη Μπουρμπουλήθρας-περιφερειακός).
Τέλος, ζητούμε από το Υπουργείο Οικονομίας να προβεί σε οικονομικές ελαφρύνσεις για τους κατοίκους της περιοχής που έχουν πληγεί και το ΥΠΟΜΕΔΥ, έστω και τώρα, να προβεί στην κατασκευή νέων δρόμων, αφού του δώσουμε όλη την τεχνική υποστήριξη που χρειασθεί.

Για τους κατοίκους του Πηλίου όμως, το Υπουργείο για άλλη μια φορά, θα είναι μια μαγική ηλιόλουστη εικόνα με προσπάθεια μετάλλαξης της απουσίας του και της αδράνειάς του, σε επίθεση προς την Περιφέρεια, η οποία ουδέποτε κλήθηκε στο πέρασμα του Υπουργού από τον τόπο μας. Όμως αυτό που μένει είναι τα χαλάσματα για τα οποία αύριο κιόλας το Υπουργείο οφείλει να μεριμνήσει, έπειτα από μια καθυστέρηση δύο εβδομάδων. Δεν θα ακολουθήσουμε το δρόμο της αντιπαράθεσης και του αντιπερισπαστικού πανικού, αλλά απαιτούμε για τον τόπο, την ανάληψη μόνο των ευθυνών του Υπουργείου και του ευχόμαστε καλή διαμονή στην όμορφη Θεσσαλία μας το σ/κ. Η συνεργασία μας είναι δεδομένη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει