Κων. Μαραβέγιας: Αναγκαία η χορήγηση voucher για tablet σε μαθητές – φοιτητές τρίτεκων και πολύτεκνων οικογενειών

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Ενημέρωση σχετικά με τη χορήγηση voucher για tablet σε μαθητές και φοιτητές που είναι μέλη τρίτεκνων και πολυτέκνων οικογενειών, ζητεί ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κ. Πιερρακάκη.

Ο κ. Μαραβέγιας είχε καταθέσει σχετική Ερώτηση και τον περασμένο Νοέμβριο, ωστόσο επανέρχεται στο θέμα με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα της εφημερίδας «Καθημερινή», σύμφωνα με τα οποία τα συναρμόδια υπουργεία έχουν προγραμματίσει την προκήρυξη δράσης χορήγησης σχετικού voucher 200 ευρώ, η οποία τελικά θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης της Ε.Ε.

Συγκεκριμένα θα επιδοτηθεί με την χορήγηση voucher 200 ευρώ η αγορά Η/Υ (desktop, tablet και laptop) από μαθητές και φοιτητές οικογενειών με ισοδύναμο εισόδημα έως 6.000 ευρώ, δηλαδή όσων είναι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ (στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία) ή έχουν επιλέξει το αντίστοιχο επίδομα της Πρόνοιας.

Όπως τονίζει ο κ. Μαραβέγιας, πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική κυβερνητική πρωτοβουλία που έρχεται να καλύψει το υπαρκτό ψηφιακό χάσμα στη δημόσια εκπαίδευση. Παρά ταύτα, στο συγκεκριμένο πρόγραμμα το μόνο κοινωνικό κριτήριο που έχει μέχρι τώρα συμπεριληφθεί είναι το αν μια οικογένεια είναι μονογονεϊκή ή όχι. Με άλλα λόγια, δεν υπάρχει ρητή πρόβλεψη για τους τρίτεκνους ή τους πολύτεκνους στο υπάρχον σχέδιο προκήρυξης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο βουλευτής ζητεί να ενημερωθεί από τους αρμόδιους υπουργούς εάν:

1. Εξετάζεται, σύμφωνα και με την εκφρασθείσα πέρυσι βούληση της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, η συμπερίληψη μαθητών –φοιτητών μελών οικογενειών τριτέκνων ή πολυτέκνων στο πρόγραμμα χορήγησης voucher των 200 ευρώ;

2. Πότε θα προκηρυχθεί η συγκεκριμένη δράση από την «Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.»;

Μπορεί επίσης να σας αρέσει