Κων. Μαραβέγιας: Ηλεκτρονικά μέσα στο 2021 η διακίνηση δαπανών όλων των υπουργείων

Προωθείται η διαδικασία πληρωμής για τους παρόχους υπηρεσιών Υγείας στο Λιμενικό Σώμα

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Ένα ακόμα μέτρο ψηφιοποίησης του Δημοσίου ξεκίνησε από 1/1/2021. Σύμφωνα με σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση όλοι οι φορείς Κεντρικής Διοίκησης εντάσσονται στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Δημοσιονομικής Πολιτικής (ΟΠΣΔΠ) προκειμένου να εκκαθαρίζονται και να εντέλλονται ταχύτατα προς πληρωμή όλες οι δαπάνες τους.

Το νέο σύστημα βασίζεται στη δημιουργία από το κατά περίπτωση αρμόδιο υπουργείο ηλεκτρονικού φακέλου που θα περιέχει τα δικαιολογητικά για τις αιτούμενες δαπάνες και στον εν συνεχεία ψηφιακό έλεγχό τους από τις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες για την εκκαθάριση και πληρωμή τους. Για το σκοπό αυτό αναπτύσσεται πληροφοριακό σύστημα ηλεκτρονικής διακίνησης δικαιολογητικών που θα συνδέεται μέσω κατάλληλης διεπαφής με το ΟΠΣΔΠ. Το σύστημα αυτό θα οδηγήσει σε ταχύτερες πληρωμές των δικαιούχων και σε αποσυμφόρηση των λογιστηρίων όλων των κεντρικών υπηρεσιών των υπουργείων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ψηφιοποίηση των πληρωμών των χιλιάδων ελευθεροεπαγγελματιών γιατρών και άλλων επαγγελματιών Υγείας που συνεργάζονται με τα Σώματα Ασφαλείας. Ειδικά στην περίπτωση του Λιμενικού Σώματος, οι πάροχοι υπηρεσιών Υγείας που εξυπηρετούν τα στελέχη του Λ.Σ και τα μέλη των οικογενειών τους θα έχουν σύντομα την δυνατότητα να επανυποβάλουν τα δικαιολογητικά τους, εν όψει της έναρξης λειτουργίας του νέου ηλεκτρονικού συστήματος εκκαθάρισης δαπανών και αποζημίωσης των δικαιούχων με τις καινούργιες, γρηγορότερες διαδικασίες.

Ο γιατρός και Βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, ανταποκρινόμενος σε ερωτήματα συναδέλφων του γιατρών σχετικά με τον χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης της εφαρμογής αυτής για το Λιμενικό Σώμα, σχολίασε σχετικά:

«Μετά από επικοινωνία μου με το Υπουργείο Ναυτιλίας που αφορούσε την μετάβαση στο νέο σύστημα ενταλματοποίησης δαπανών, έλαβα την διαβεβαίωση ότι η διαδικασία έχει ξεκινήσει και πως όλοι οι πάροχοι υπηρεσιών Υγείας θα ενημερωθούν για την επανυποβολή των δικαιολογητικών πληρωμής τους σε εύθετο χρόνο. Κάθε αρχή και δύσκολη. Είμαι βέβαιος ότι ο αρμόδιος υπουργός ο Γ. Πλακιωτάκης παρακολουθώντας από κοντά τις εξελίξεις θα έχει καλά νέα για τους υγειονομικούς πολύ σύντομα».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει