Κων. Μαραβέγιας: Να επανεξεταστούν τα κριτήρια κατανομής των βοσκοτόπων για την εξισωτική αποζημίωση

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Το αίτημα του δημάρχου Ρήγα Φεραίου Δημ. Νασίκα για ανακατανομή των βοσκοτόπων που λαμβάνονται υπ’ όψη κατά τον υπολογισμό της εξισωτικής αποζημίωσης των κτηνοτρόφων, προώθησε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας με Αναφορά του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σπ. Λιβανό.

Σύμφωνα με τον κ. Νασίκα, κτηνοτρόφοι που ζουν και δραστηριοποιούνται στην ίδια Κοινότητα, έχουν βοσκοτόπους άλλοι σε πεδινές και άλλοι σε ορεινές περιοχές, με αποτέλεσμα να προκύπτουν ανισότητες και μεγάλη διαφορά στα ποσά που δικαιούνται από το πρόγραμμα εξισωτικής αποζημίωσης.

Στο πλαίσιο αυτό, κρίνεται δίκαιο να μοιράζεται ο βοσκότοπος κάθε Κοινότητας κατ’ αρχήν στους κτηνοτρόφους της ίδιας της Κοινότητας και σε περίπτωση που απομένει διαθέσιμη έκταση, να κατανέμεται σε κτηνοτρόφους άλλων περιοχών. Επίσης, σε περίπτωση που δεν επαρκεί η έκταση, ζητείται να «μεταφέρονται» κτηνοτρόφοι σε άλλη Κοινότητα ή άλλον Δήμο, εναλλάξ, ώστε να μην ευνοούνται ή να μη θίγονται κάθε χρόνο οι ίδιοι.

Με την Αναφορά του προς τον αρμόδιο υπουργό, ο κ. Μαραβέγιας ζητεί να εξεταστεί η δυνατότητα ικανοποίησης των προτάσεων, δηλαδή η προοπτική αναθεώρησης των κριτηρίων κατανομής των βοσκοτόπων, προκειμένου να αρθούν οι αδικίες ως προς την χορήγηση της εξισωτικής αποζημίωσης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει