Κων. Μαραβέγιας προς Σπ. Λιβανό: Αναγκαία η ενίσχυση των καλλιεργητών του Νοτίου Πηλίου

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Την ενίσχυση των καλλιεργητών του Νοτίου Πηλίου, με σκοπό την αποκατάσταση ζημιών λόγω πανδημίας και ακραίων καιρικών φαινομένων, ζητεί ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας με Αναφορά του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σπ. Λιβανό.

Η συγκεκριμένη Αναφορά κατατέθηκε σε συνέχεια προηγούμενων κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων που είχε ασκήσει ο κ. Μαραβέγιας τον περασμένο Φεβρουάριο και Μάρτιο και των απαντήσεων του Υπουργείου που κάλυψαν ορισμένα από τα θιγόμενα θέματα. Ο βουλευτής επανέρχεται στο θέμα με αφορμή επιστολή του δημάρχου Νοτίου Πηλίου σχετικά με την ανάγκη ενίσχυσης των αγροτών της περιοχή λόγω ζημιών σε ελιές και οπωροφόρα δέντρα.

Συγκεκριμένα ζητείται εκ νέου η παροχή στους ελαιοπαραγωγούς της Μαγνησίας οικονομικής στήριξης για την βρώσιμη ελιά της περιοχής (ΠΟΠ), όπως έχει γίνει για τις ελιές Καλαμών (λόγω μειωμένης ζήτησης εξαιτίας του κορωνοϊού) καθώς και για τις ζημιές (μέσω ΚΟΕ) που σημειώθηκαν πρόσφατα στην περιοχή λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων στις αρχές Φεβρουαρίου.

Επίσης ζητείται η κρατική οικονομική ενίσχυση (ΚΟΕ) των αγροτών του Νοτίου Πηλίου για τις ζημιές που υπέστησαν οπωροφόρα δέντρα της περιοχής λόγω του παγετού της 14ης/2/2021 και των ακραίων καιρικών φαινομένων που ακολούθησαν μέχρι τις αρχές Απριλίου του τρέχοντος έτους.

Δεδομένης και της πρόσφατης δέσμευσης του Πρωθυπουργού στην Κόρινθο για απόλυτη κάλυψη των αγροτών των οποίων η παραγωγή καταστράφηκε λόγω παγετού, ο κ. Μαραβέγιας καλεί τον αρμόδιο υπουργό να επανεξετάσει τα συγκεκριμένα αιτήματα, επισημαίνοντας ότι ο πρωτογενής τομέας μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας και γι’ αυτό θα πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει