Κων. Μαραβέγιας στη Βουλή για τον γιατρό Κ. Καταραχιά: «Με προπηλάκισε για να μην ακουστεί η φωνή μου»

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Τα «ξίφη» του με τον πρώην υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, διασταύρωσε στην Ολομέλεια της Βουλής, ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνστατίνος Μαραβέγιας, στο πλαίσιο της συζήτησης για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας με θέμα «Κατεπείγουσες ρυθμίσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας από τις συνεχιζόμενες συνέπειες της πανδημίας».

Αφορμή για την αντιπαράθεση με τον κ. Ξανθό, στάθηκε η τοποθέτηση του βουλευτή σχετικά με το θέμα του γιατρού Κ. Καταραχιά, προέδρου του συλλόγου εργαζομένων στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», η σύμβαση του οποίου έληξε στις 31 Μαρτίου, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για απόλυση. Ο κ. Μαραβέγιας αποκάλυψε στη Βουλή ότι ο κ. Καταραχιάς είναι ο άνθρωπος που τον προπηλάκισε τον Δεκέμβριο του 2019 στην Αίγλη Ζαππείου, την ώρα που έκανε δηλώσεις στα ΜΜΕ. «Με προπηλάκισε για να μην ακουστεί η φωνή μου. Επειδή ήθελα το αυτονόητο: να πω την άποψή μου δημοκρατικά και τίποτα περισσότερο», τόνισε και πρόσθεσε ότι υπάρχει το σχετικό βίντεο αναρτημένο στο διαδίκτυο. Πρόκειται, όπως είπε, για τον γιατρό που μετακινήθηκε από τον «Άγιο Σάββα» στο νοσοκομείο «Σωτηρία», ενώ είχαν προηγηθεί καταγγελίες του Σωματείου εργαζομένων για ελλιπή μέτρα προστασίας απέναντι στον κορωνοϊό, με αποτέλεσα η διοικήτρια του Νοσοκομείου να διατάξει ΕΔΕ, η οποία όμως αποσύρθηκε.

Ακολούθησε ένταση με τον κ. Ξανθό να διακόπτει διαμαρτυρόμενος τον βουλευτή και τον κ. Μαραβέγια να απαντά: «Αυτό έκανε και ο συγκεκριμένος γιατρός, προσπαθούσε να φιμώσει την αντίθετη φωνή. Θα έπρεπε να ντρέπεται όποιος κινείται με αυτόν τον τρόπο». Απευθυνόμενος στον Π. Σκουρλέτη, ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρξε καμία πολιτική δίωξη, ενώ σχολιάζοντας προηγούμενη δήλωση του ίδιου βουλευτή, ο οποίος έκανε λόγο για «εμπόριο ελπίδας» εκ μέρους της κυβέρνησης, ο κ. Μαραβέγιας τόνισε ότι «η Ν.Δ. δεν δέχεται μαθήματα από την παράταξη που θα έλυνε όλα τα προβλήματα της χώρας με ένα νόμο και ένα άρθρο».

Στη συνέχεια, κατηγόρησε τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι διέσπειραν γελοιότητες περί στημένου διαγωνισμού, ώστε η προμήθεια των self tests να γίνει από τη Siemens, η οποία ούτε καν περιλαμβάνεται στις 31 ενδιαφερόμενες εταιρείες. «Ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει σταθερά την πολιτική γραμμή «ό,τι να’ναι». Προσπαθεί μόνο να κερδίσει κάποιες στιγμιαίες εντυπώσεις. Δεν ασχολείται με κανένα κοινωνικό πρόβλημα. Δεν έχει να προτείνει απολύτως τίποτα γιατί δεν ενδιαφέρεται», τόνισε ο κ. Μαραβέγιας και ανέφερε ως χαρακτηριστική περίπτωση τον κ. Πολάκη που κατηγόρησε τη ΝΔ σαν την «παράταξη του μαυραγοριτισμού». Όπως είπε, επειδή δεν μπορεί να κάνει κριτική στα εκατομμύρια δωρεάν τεστ κατά του κορωνοϊού που διαθέτει η κυβέρνηση της ΝΔ, ανακατεύει τον Κολοκοτρώνη με τον Βελουχιώτη. «Πρόκειται για ένα φαινόμενο πολιτικής παράκρουσης που γεννά η δημοσκοπική απελπισία στον ΣΥΡΙΖΑ και η προϊούσα αποκόλληση του από την πραγματικότητα».

Από τα πυρά του βουλευτή Μαγνησίας, δεν ξέφυγε ούτε ο Αλ. Τσίπρας, με αφορμή τη δήλωσή του ότι η οικογένεια Μητσοτάκη οδήγησε τον Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο για το σκάνδαλο Κοσκωτά. «Κάτι πολύ σημαντικό που διέφυγε από τον κ. Τσίπρα, είναι ότι πριν από 32 χρόνια το κόμμα εκείνο που έπαιξε κομβικό ρόλο στην παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου ήταν ο τότε Συνασπισμός, ο πολιτικός προπάτορας δηλαδή του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ. Επομένως, ας κρατήσει ο κ. Τσίπρας για τον εαυτό του τις πολιτικές απειλές τύπου «ό,τι να’ναι». Εκτός κι αν ετοιμάζεται και ο ίδιος να στηρίξει την παραπομπή του κ. Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο και δεν του το’χει πει ακόμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο συζητούμενο νομοσχέδιο σημείωσε ότι περιλαμβάνει πλήθος διατάξεων και ρυθμίσεων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, όπως κατ’οίκον υπηρεσίες νοσηλευτικής φροντίδας, χορήγηση φαρμάκων εκτός εγκεκριμένων ενδείξεων σε νοσούντες, αποστολή φαρμάκων σε ευπαθείς ομάδες, πρόσληψη επικουρικού, ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού βοηθητικού προσωπικού. Κλείνοντας, τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ λασπολογεί γιατί δεν θέλει να παραδεχτεί ότι η Ελλάδα πέτυχε να έχει μια καλύτερη πορεία μέσα σ’ αυτή την παγκόσμια δίνη. Και αυτό η ελληνική κοινωνία το έχει πιστώσει στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Κυρ. Μητσοτακη».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει