Κορεάτες γυρίζουν ντοκιμαντέρ για το Πήλιο

Αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη: “Προτεραιότητά μας ως Περιφέρεια Θεσσαλίας αποτελούσε και αποτελεί ο τουρισμός στη Μαγνησία, στα νησιά των Σποράδων και σε όλη γενικά τη Θεσσαλία…”

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ελλάδας στη Σεούλ και την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας φιλοξενεί από 1 έως 3 Μαΐου τηλεοπτικό συνεργείο του Κορεάτικου Καναλιού KBS, το οποίο θα κάνει γυρίσματα περιηγητικού ντοκιμαντέρ σε Πήλιο και Όλυμπο.

Πρόκειται ειδικότερα για τριμελή ομάδα παραγωγής της περιηγητικής – πεζοπορικής εκπομπής του κρατικού καναλιού KBS, «The Mountain” και έναν συνοδό-διερμηνέα. Η εκπομπή προβάλλεται ανελλιπώς από το 2006, έχει ημίωρη διάρκεια και ενδεχομένως αποτελεί την πιο δημοφιλή εκπομπή για τους Κορεάτες πεζοπόρους και λάτρεις της περιπέτειας με τηλεθέαση που ξεπερνά το ποσοστό του 10% (5 εκατομμύρια τηλεθεατές περίπου). Παρόμοια αφιερώματα πραγματοποιήθηκαν για την Ιταλία και την Ιαπωνία όπου μετά την προβολή της εκπομπής για τις Βόρειες Ιαπωνικές Άλπεις, ο αριθμός των επισκεπτών παρουσίασε θεαματική άνοδο.

Το τηλεοπτικό συνεργείο θα αφιχθεί από Θεσσαλονίκη και θα φιλοξενηθεί στη Μαγνησία το διάστημα  1-3 Μαΐου και στη συνέχεια θα μεταβεί στον Όλυμπο απ’ όπου και θα αναχωρήσει στις 5 Μαΐου για Θεσσαλονίκη και Κρήτη.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε «Προτεραιότητά μας ως Περιφέρεια Θεσσαλίας αποτελούσε και αποτελεί ο τουρισμός στη Μαγνησία, στα νησιά των Σποράδων και σε όλη γενικά τη Θεσσαλία. Έχουμε προχωρήσει όλα αυτά τα χρόνια σε στοχευμένες δράσεις προσέλκυσης επισκεπτών από ξένες χώρες. Μία από αυτές τις δράσεις μας, η φιλοξενία δημοσιογράφων ξένων τηλεοπτικών σταθμών, bloggers, δημοσιογράφων περιοδικών που απασχολούνται με τον τουρισμό και τον θρησκευτικό τουρισμό. Οι δράσεις μας και η προσπάθειά μας για την ακόμη μεγαλύτερη προσέλκυση τουριστών στην Ηπειρωτική και Νησιωτική Μαγνησία συνεχίζεται, σε συνεργασία με όλους τους Δήμους, τους φορείς και τους ελεύθερους επαγγελματίες που ασχολούνται με το κομμάτι του τουρισμού. Αξίζει να αναφερθεί ότι η Νότιος Κορέα είναι μια χώρα στην οποία η πεζοπορία αποτελεί κάτι ανάμεσα σε εθνικό σπορ και εξαιρετικά δημοφιλή ομαδική δραστηριότητα, καθώς επί συνολικού πληθυσμού 50 εκατομμυρίων κατοίκων, υπάρχουν 18 περίπου εκατομμύρια ενεργοί πεζοπόροι, οπότε γίνεται αντιληπτό από τον καθένα τι οφέλη μπορούμε να αποκομίσουμε από την προβολή του συγκεκριμένου ντοκιμαντέρ».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει