Κορυφώνεται το δράμα της ΔΕΥΑΜΒ: Στος έλεος της ΕΡΓΗΛ τα ταμεία της επιχείρησης

Η ΕΡΓΗΛ δέσμευσε ήδη το ποσό των 3 εκατ. ευρώ – Άμεση παρέμβαση Μπέου μέσω έκτακτης συνέντευξη Τύπου – Σε αναβρασμό οι εργαζόμενοι – Με προσωπικό ασφαλείας η λειτουργία της επιχείρησης σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ. σε έκτακτη συνεδρίαση

Κορυφώνεται το δράμα της ΔΕΥΑΜΒ μετά και την απόρριψη από το δικαστήριο της αίτησης της επιχείρησης για αναστολή εκτέλεσης της απόφασης του απογράφου ύψους 9,2 εκατ. ευρώ, με την ΕΡΓΗΛ να δεσμεύει άμεσα 3 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι εκκρεμεί η κύρια συζήτηση για τα ασφαλιστικά μέτρα της ΔΕΥΑΜΒ κατά της ΕΡΓΗΛ που θα γίνει στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου στις 17 Μαΐου 2018.

Λειτουργία με προσωπικό ασφαλείας

Οι εξελίξεις προκάλεσαν την έκτακτη σύγκληση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ το απόγευμα της Τετάρτης, το οποίο μετά από πρόταση του προέδρου της επιχείρησης Αριστείδη Σαββάκη, κατέληξε στο ακόλουθο κείμενο:

«Λόγω των προσφάτως επιβληθεισών κατασχέσεων εκ μέρους της εταιρείας ΕΡΓΗΛ Α.Ε. σε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς της ΔΕΥΑΜΒ, γνωστοποιείται ότι έχει προκληθεί σοβαρή δυσλειτουργία των υπηρεσιών της ΔΕΥΑΜΒ και αδυναμία εκπληρώσεως του συνόλου των ανειλημμένων και τρεχουσών υποχρεώσεών της.

Ως εκ τούτου αποφασίζεται η περιστολή των λειτουργιών της ΔΕΥΑΜΒ στις απολύτως απαραίτητες και αναγκαίες δράσεις εκπλήρωσης του δημοσίου σκοπού της, με προσωπικό ασφαλείας, μέχρι την επαναφορά της επιχείρησης σε συνθήκες κανονικότητας.

Διευκρινίζεται , προς αποφυγή ανησυχίας, η τήρηση όλων των κανόνων που διασφαλίζουν αφενός τη δημόσια υγεία και αφετέρου την προστασία του περιβάλλοντος».

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου από τον Αχιλλέα Μπέο – Σε αναβρασμό οι εργαζόμενοι

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του Δήμου Βόλου, στις 11.00 το πρωί αναμένεται έκτακτη συνέντευξη Τύπου του δημάρχου Βόλου κ. Αχιλλέα Μπέου.

Την ίδια ώρα, το Δ.Σ. των εργαζομένων καλεί όλους τους εργαζόμενους στην επιχείρηση στο δημαρχείο, ώστε να ενημερωθούν οι δημοτικές παρατάξεις επί της αποφάσεως της προτάσεως του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ στην έκτακτη συνεδρίαση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει