Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση επιδιώκει να γίνει σημαιοφόρος της πολιτικής των ΗΠΑ

Την άποψη ότι η κυβέρνηση, «παίζει με τη φωτιά, σε μια περιοχή που το φυτίλι του πολέμου παραμένει αναμμένο», εξέφρασε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας για «τα πυρηνικά στον Άραξο, τον νέο ρόλο που αναλαμβάνει η Ανδραβίδα και την χρήση του Ακτίου».

Στην ομιλία του στο 27ο Αντιϊμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ στην Πάτρα, ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι «τα περί γεωστρατηγικής αναβάθμισης, που είναι η νέα στρατηγική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την οποία συμπλέουν και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα δεν αφορούν την ειρήνη ούτε την αλληλεγγύη και φιλία των λαών αλλά τη γεωστρατηγική αναβάθμιση της αστικής τάξης της Ελλάδας και κατά συνέπεια την αναβάθμιση όλων των κινδύνων και μεγαλύτερων εμπλοκών σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους, επεμβάσεις και συγκρούσεις».

Παράλληλα, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιδιώκει να γίνει σημαιοφόρος της πολιτικής των ΗΠΑ στα Βαλκάνια, την Αν. Μεσόγειο, την Β. Αφρική και την Μ. Ανατολή εντάσσοντας στην επιδίωξη αυτή τόσο την οικονομική, πολιτική και στρατιωτική αναβάθμιση των σχέσεων της Ελλάδας με το Ισραήλ και την Αίγυπτο, όσο και τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ.

Επιπλέον κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί «εφησυχάζει τον λαό μας ο οποίος πρέπει να δει ότι η Τουρκία κλιμακώνει την επιθετικότητά της στο Αιγαίο και την Κυπριακή ΑΟΖ, κρατά ομήρους αναίτια δύο Έλληνες στρατιωτικούς», ενώ τόνισε ότι «η εξωτερική πολιτική είναι η συνέχεια της εσωτερικής πολιτικής και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το επιβεβαιώνει καθημερινά» .

Ανέφερε ότι γι’ αυτό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διατήρησε στο ακέραιο όλους τους μνημονιακούς νόμους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ενώ με την συμφωνία για το χρέος «φόρτωσε στο λαό μας ένα μεταμνημονιακό μνημόνιο».

«Η επόμενη μέρα μετά το τυπικό τέλος των μνημονίων είναι ίδια με την προηγούμενη» ανέφερε, χαρακτηριστικά, ο κ. Κουτσούμπας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει