ΚΟΒ Ν. Ιωνίας ΚΚΕ: Να σταματήσει κάθε σχέδιο διάνοιξης της οδού Καραμπατζάκη

“Οι δημοτικές παρατάξεις της μειοψηφίας είτε διαφωνούν με την διάνοιξη είτε συμφωνούν (όπως ο Μ. Πατσιαντάς), δεν είναι ούτε αθώες ούτε άμοιρες ευθυνών. Η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ έχει ακέραιο μερίδιο ευθύνης…”

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Καταδικάζουμε τα κατασταλτικά μέτρα που παίρνει η δημοτική αρχή σε βάρος των κατοίκων της περιοχής που αγωνιούν και αγωνίζονται για το δίκαιο αίτημα, να μην χαθεί ένας ακόμα πνεύμονας της πόλης και να μην έχουμε τα φορτηγά και τα οχήματα στις αυλές μας. Εξίσου συνυπεύθυνη είναι και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η οποία αντιμετωπίζει τον λαό που κινητοποιείται σαν εχθρό με τους κατασταλτικούς της μηχανισμούς. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να σταματήσουν άμεσα οι εργασίες και να απομακρυνθούν τα συνεργεία και οι σκέψεις για συνέχιση της διάνοιξης!

Η στάση της δημοτικής αρχής, δεν εκπλήσσει κανέναν και ήταν αναμενόμενη αφού οι βαρύγδουπες και γεμάτες κυνισμό δηλώσεις της δημοτικής αρχής, ότι με την διάνοιξη της οδού Καραμπατζάκη και γενικότερα την σύνδεση των οδών Ζάχου και Καραμπατζάκη με τον Περιφερειακό, θα θιχτούν οι «προνομιούχοι» κάτοικοι που είναι πέρα για πέρα προκλητικές, είχαν δώσει το στίγμα. Όπως επίσης τα περί «ιδιοτελών συμφερόντων ορισμένων», απευθύνονται σε ποιους, όταν το πολιτικό σύστημα που υπηρετεί και αυτή η Δημοτική Αρχή είναι σύμφυτο με τη ρεμούλα και την απάτη, με έργα στα οποία ροκανίζονται εκατομμύρια από εργολαβικές εταιρείες που δεν λύνουν τα προβλήματα και έχουν στο επίκεντρο τα κέρδη των εταιρειών και όχι το λαϊκό συμφέρον.

Στο σπίτι του κρεμασμένου να μη μιλάει η Δημοτική Αρχή για …σκοινί όταν μόνο το τελευταίο διάστημα έχει πολύ λερωμένη τη φωλιά της: καύση καρκινογόνου RDF στην ΑΓΕΤ, μηνύσεις και νταηλίκι αντί για κυκλοφοριακή παρέμβαση στην επαρχιακή οδό Βόλου-Διμηνίου (ατύχημα μικρού μαθητή του 10ου Γυμνασίου), σόου για πολλά Όσκαρ του Αχ. Μπέου κάτω από τις ακτινοβολούσες κεραίες κινητής τηλεφωνίας σε Νεάπολη και Καραγάτς. Και τώρα, ο κατάλογος συνεχίζεται με τη διάνοιξη αυτή, που θα κάνει αυτούς τους δρόμους, οδικές αρτηρίες με μεγάλο κυκλοφοριακό φορτίο, σε βάρος της ποιότητας ζωής όλου του λαού της περιοχής. Καταστροφή των λαϊκών χώρων πρασίνου και αναψυχής που υπάρχουν στην Καραμπατζάκη, αύξηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, καταστροφή του «πνεύμονα της πόλης», του χειμάρρου Κραυσίδωνα, που διατηρούνταν για χρόνια έτσι, ως κατάκτηση του λαϊκού κινήματος και των αγώνων των κατοίκων της περιοχής. Εκτός από το καυσαέριο θα διαμορφωθούν επικίνδυνες συνθήκες αφού στην κυριολεξία τα οχήματα θα περνούν μέσα από τις αυλές των σπιτιών μας …έτσι, για να μην είναι κανείς… «προνομιούχος», αλλά να υποβαθμιστούν όλοι προς τα κάτω.

Ο λαός όλης της περιοχής, μπορεί να βγάλει συμπέρασμα, ότι η κατεύθυνση που κινείται η Δημοτική Αρχή πιστά, είναι αυτή της εξυπηρέτησης της καπιταλιστικής ανάπτυξης, που διαφημίζει και πασχίζει να φέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και που στο όνομά της πίνουν νερό όλοι, ΝΔ, «Κεντροαριστερά», τεχνοκράτες, εργοδοσία, επιχειρηματικά συμφέροντα, καυγαδίζοντας κιόλας για το ποιος μπορεί καλύτερα να την εγγυηθεί. Καπιταλιστικό κέρδος πάση θυσία, ακόμα και σε βάρος της ζωής, αγνοώντας μελέτες και ειδικούς που προειδοποιούν για τα αυξημένα ποσοστά καρκίνου στην περιοχή, λόγω της καταστροφής-υποβάθμισης του περιβάλλοντος.

Οι δημοτικές παρατάξεις της μειοψηφίας είτε διαφωνούν με την διάνοιξη είτε συμφωνούν (όπως ο Μ. Πατσιαντάς), δεν είναι ούτε αθώες ούτε άμοιρες ευθυνών. Η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ έχει ακέραιο μερίδιο ευθύνης, ως στυλοβάτης αυτής της Κυβέρνησης και αυτής της πολιτικής που λίγο καιρό πριν προπαγανδίστηκε με πολλές φανφάρες στο αναπτυξιακό Συνέδριο στη Λάρισα. Έχουν ευθύνη, γιατί η κυβέρνησή τους εντείνει τη βαρβαρότητα σε βάρος της ζωής μας, εκτός από το εισόδημα και την τσέπη μας και με μέτρα που υποβαθμίζουν την υγεία μας. Αυτοί που νομοθέτησαν να σκορπά η ΑΓΕΤ καρκίνο και δεν απαντούν ξεκάθαρα αν θα φιλοξενηθούν τα πυρηνικά του ΝΑΤΟ στη βάση στον Άραξο, τι να μας πουν τώρα, ότι θα σώσουν τον Κραυσίδωνα; Θα σπείρουν για άλλη μια φορά θολούρα, πως η κυβέρνηση «το παλεύει» και αυταπάτες πως με την προσφυγή στην ΕΕ για το πρόγραμμα LIFE θα εμποδιστεί η διάνοιξη. Η επιτροπή αγώνα κατοίκων που έχει συγκροτηθεί, ας μην στηρίζει τις ελπίδες τις σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες που δεν λύνουν τα προβλήματα, αντίθετα συσκοτίζουν και βγάζουν λάδι την ΕΕ.

Ο λαός με την πάλη του κέρδισε το πράσινο, ο λαός με την πάλη του θα το περιφρουρήσει και τώρα!

Άμεση ολοκλήρωση του περιφερειακού και σύνδεσή του με τη Αθηνών και όχι διάνοιξη της Καραμπατζάκη

Μέτρα αποσυμφόρησης της Ζάχου και αναβάθμισης συνολικά της περιοχής!

Το ΚΚΕ, οι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, σε καλούν να ξεσηκωθείς!

ΚΟΒ Ν. Ιωνίας του ΚΚΕ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει