Κραυγή αγωνίας από τον πρόεδρο Ξενοδόχων της Σκιάθου Ευσταθίου μέσα από το Marconi 96,1: Αν θέλουμε πτήσεις, η κυβέρνηση να θωρακίσει υγειονομικά τις Β. Σποράδες, θα αποτελέσει κριτήριο επιλογής των προορισμών

ΗΧΗΤΙΚΟ: “Πρέπει να στηριχτούν επιχειρήσεις και εργαζόμενοι… Αυτό που σκοτώνει είναι η αβεβαιότητα και η έλλειψη ρευστότητας, έχουμε να εισπράξουμε από τον Ιούνιο…”

Στο Radio Marconi 96,1 F.M. και στην εκπομπή του Γιώργου Κουμιώτη, μίλησε το πρωινό της Τρίτης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου Αλέκος Ευσταθίου.

Ο κ. Ευσταθίου εξέφρασε την έντονη ανησυχία του, ως απόρροια των συζητήσεών του με μεγάλους tour operators, σχετικά με την υγειονομική θωράκιση των Β. Σποράδων, μιας και τα μηνύματα που λαμβάνει ο τουριστικός κόσμος είναι πως οι πτήσεις θα επιλεγούν με κριτήριο μεταξύ άλλων την υγειονομική ικανότητα του εκάστοτε προορισμού ώστε να αντιμετωπιστεί ο Κορονοϊος σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη.

Ως εκ τούτου θεωρεί πως μέλημα της κυβέρνησης θα πρέπει να είναι αρχικά η υγειονομική θωράκιση των Β. Σποράδων και βεβαίως η ενίσχυση των επιχειρήσεων αλλά και των εργαζομένων, σε μία χρονιά την οποία χαρακτήρισε “χαμένη”, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “αν είχαμε στο μυαλό μας οι τουριστικές επιχειρήσεις ότι θα παράξουμε κέρδη, αυτό το εγκαταλείπουμε παντελώς, γιατί τα νούμερα δεν βγαίνουν.

Ο κ. Ευσταθίου εξήγησε ότι η πανδημία ήρθε πάνω σε εκείνο το σημείο, όπου είχε γίνει ένας τεράστιος αγώνας ώστε να αντικατασταθούν οι χαμένες πτήσεις της Thomas Cook, κάνοντας πλέον την εξίσωση εξαιρετικά δύσκολη και την σεζόν, η οποία δεν έχει ξεκινήσει ακόμα, μη προβλέψιμη, αφού ακόμη δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο πάνω στο οποίο θα μπορούσε να βασιστεί ο κόσμος του Τουρισμού για να προχωρήσει στον σχεδιασμό των πλάνων του.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει