Κυκλικούς κόμβους στον Αλμυρό κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Αγοραστός: «Σε συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη και το Δήμαρχο Αλμυρού Βαγγέλη Χατζηκυριάκο, υλοποιούμε μια στοχευμένη παρέμβαση…”

Δυο νέους κυκλικούς κόμβους κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην πόλη του Αλμυρού. To έργο προϋπολογισμού 600.000 ευρώ χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Με σχέδιο και προγραμματισμό επενδύουμε στην κατασκευή κυκλικών κόμβων στο σύνολο του δικτύου αρμοδιότητας μας, ενισχύοντας το επίπεδο οδικής ασφάλειας σε όλες τις προβληματικές διασταυρώσεις, όπου σημειώνονται τροχαία ατυχήματα» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

«Σε συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, το Δήμαρχο Αλμυρού Βαγγέλη Χατζηκυριάκο, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις τεχνικές υπηρεσίες μας, υλοποιούμε μια στοχευμένη παρέμβαση, που εναρμονίζεται πλήρως με τους στόχους της βιώσιμης αστικής κινητικότητας και αναβαθμίζει την περιβαλλοντική ποιότητα του οδικού δικτύου του Δήμου Αλμυρού» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Οι δυο κυκλικοί κόμβοι

Α. Κυκλικός κόμβος στη θέση «είσοδος Ευξεινούπολης»

Το έργο αφορά στην κατασκευή κυκλικού κόμβου στη συμβολή των οδών Ευξεινουπόλεως και Ηρώων Πολυτεχνείου και ουσιαστικά αποτελεί την είσοδο στον οικισμό της Ευξεινούπολης από την κωμόπολη του Αλμυρού.

Η ανάγκη για τη μελέτη βελτίωσης της υφιστάμενης ισόπεδης διασταύρωσης προέκυψε από το χαμηλό επίπεδο οδικής ασφάλειας που παρέχει στους χρήστες της (οδηγούς, πεζούς και ποδηλάτες). Η κατασκευή ισόπεδου κυκλικού κόμβου θα συνεισφέρει στην σημαντική βελτίωση του επιπέδου οδικής ασφάλειας και της κυκλοφοριακής ικανότητας της συμβολής και κρίνεται απαραίτητη δεδομένου ότι η γεωμετρία της υφιστάμενης ισόπεδης διασταύρωσης και η ελλιπής οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση ευθύνεται για τις αυξημένες ταχύτητες, την περιορισμένη ορατότητα και τελικά για τα ατυχήματα που προκύπτουν.

Β. Κυκλικός κόμβος στη θέση Σχολεία – συμβολή οδών Παύλου Μελά και Βασιλέως Παύλου

Το έργο αφορά στην κατασκευή κυκλικού κόμβου στη συμβολή των οδών Παύλου Μελά και Βασιλέως Παύλου. Η συμβολή αυτή αποτελεί την κύρια είσοδο στην περιοχή του κέντρου του Δήμου Αλμυρού για τα οχήματα που εισέρχονται από τη νέα εθνική οδό (Π.Α.Θ.Ε).

Μπορεί επίσης να σας αρέσει