Λαγκάρντ: Θα μείνουμε στην Ελλάδα είτε με τον ένα, είτε με τον άλλο τρόπο

Το ΔΝΤ -είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο- θα παραμείνει στην Ελλάδα, διαμήνυσε η επικεφαλής του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, λίγες ημέρες πριν το κρίσιμο Eurogroup της 21ης Ιουνίου.

«Ο τρόπος θα γίνει σαφέστερος μετά την επόμενη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης» έσπευσε να προσθέσει, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο.

Η ίδια, πάντως, γνωστοποίησε ότι όλα τα σενάρια παραμένουν στο τραπέζι, καθώς «εξετάζουμε όλες τις διαθέσιμες επιλογές».

«Σε κάθε περίπτωση, όμως, θα παραμείνουμε στην Ελλάδα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο» συμπλήρωσε. «Αυτό (σ.σ. τρόπος) πρόκειται να ανακοινωθεί, όταν υπάρξει κάτι πολύ πιο σαφές, στις 21 Ιουνίου» επανέλαβε η Λαγκάρντ.

Η διευθύντρια του ΔΝΤ βρέθηκε στη γερμανική πρωτεύουσα, με αφορμή την καθιερωμένη συνάντηση των επικεφαλής των διεθνών οργανισμών με την Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.

Πέραν της Ελλάδας, η Λαγκάρντ αναφέρθηκε και στην παγκόσμια οικονομία, κάνοντας λόγο για «συγκέντρωση σύννεφων», λίγες ημέρες μετά το «ναυάγιο» της συνόδου των G7, στον Καναδά.

«Η επιχειρηματική εμπιστοσύνη μειώνεται εξαιτίας των μέτρων που αποθαρρύνουν το παγκόσμιο εμπόριο» προειδοποίησε, χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, Ρομπέρτο Αζεβέντο, ο οποίος απηύθυνε έκκληση για αποκλιμάκωση της έντασης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει