ΛΑΣ Βόλου: Να γίνει άμεση αποκατάσταση της στεγανότητας της οροφής του 6ου Δ.Σ. Ν. Ιωνίας

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Έντονες και απόλυτα δικαιολογημένες είναι οι διαμαρτυρίες γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών στο 6ο Δ.Σ. Ν. Ιωνίας. Και με τις πρόσφατες βροχοπτώσεις το σχολείο πλημμύρισε, αφού δεν έχει αποκατασταθεί η μόνωση και η στεγανότητα της οροφής του παλαιού κτιρίου. Έτσι κάθε φορά που βρέχει στάζει η οροφή, δημιουργώντας διαρκώς προβλήματα για την ασφάλεια των μαθητών.

Ιδιαίτερα επικίνδυνη είναι η διάβρωση που έχει υποστεί η οροφή. Σοβάδες έχουν «φουσκώσει» και πέφτουν στα κεφάλια των μικρών μαθητών.

Η Δημοτική αρχή Βόλου έχει τεράστιες ευθύνες! Παρότι το πρόβλημα έχει επισημανθεί εδώ και πολλά χρόνια, και από τη διοίκηση του σχολείου, οι όποιες παρεμβάσεις έχει κάνει χαρακτηρίζονται από προχειρότητα και από κακοτεχνίες.
Και σ’ αυτά τα ζητήματα, της συντήρησης και του ελέγχου των κτιριακών υποδομών των σχολείων, της διασφάλισης της υγιεινής και της ασφάλειας των μαθητών, η δημοτική αρχή Βόλου δεν έχει προχωρήσει ούτε στις στοιχειώδεις αναγκαίες παρεμβάσεις. Πολλά σχολικά διδακτήρια, σε όλες της βαθμίδες της εκπαίδευσης παραμένουν ασυντήρητα, σε κακή κατάσταση, χωρίς τα μέτρα υγειονομικής προστασίας (ακατάλληλοι χώροι υγιεινής, απουσία ελαιοχρωματισμών, επικίνδυνοι αύλιοι χώροι, κ.ά.).

Σημαντικό πρόβλημα αποτελεί η ανυπαρξία σχεδιασμού για νέα σχολικά διδακτήρια που να καλύπτουν τις ανάγκες σχολικής στέγασης. Ακόμη αρκετοί μαθητές κάνουν μάθημα σε προκατασκευασμένες αίθουσες (Αλυκές, 3ο – 9ο – 10ο Δ.Σ. Ν. Ιωνίας κ.ά.), ενώ δεν έχει πάρει κανένα μέτρο για τη στέγαση των 10 Νηπιαγωγείων στο κέντρο της πόλης που λειτουργούν σε άθλιους νοικιασμένους χώρους, που δεν πληρούν κανένα υγειονομικό και παιδαγωγικό κριτήριο. Επίσης στο κενό έχουν πέσει οι προτάσεις για αντισεισμικούς ελέγχους των σχολικών διδακτηρίων και άλλων δημόσιων κτιρίων, που επιτακτικά ζητά η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και το ΚΚΕ.

Ερωτάται η δημοτική αρχή Βόλου
⦁ Ποια μέτρα θα πάρει άμεσα για τη στεγανοποίηση της οροφής του 6ου Δ.Σ. Ν. Ιωνίας, την αποκατάσταση των διαβρώσεων και τη διασφάλιση της προστασίας των μαθητών και των εκπαιδευτικών;
⦁ Τι πρωτοβουλίες και ποιες ενέργειες θα αναπτύξει για τη κάλυψη των σχολικών αναγκών συντήρησης, στέγασης και αντισεισμικού ελέγχου των σχολικών διδακτηρίων;

Οι δημοτικοί σύμβουλοι
Νάνος Απόστολος
Τσαλούχας Θεόδωρος

Μπορεί επίσης να σας αρέσει