ΛΑΣ Βόλου: Να ξηλωθούν τώρα οι κάμερες από το δημαρχείο

Ερώτηση των δημοτικών συμβούλων Νάνου και Τσαλούχα προς τη Δημοτική Αρχή Βόλου

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Απόλυτα δικαιολογημένες είναι οι διαμαρτυρίες των εργαζομένων στο Δημαρχείο Βόλου για τις κάμερες βιντεοσκόπησης και βιντεοπαρατήρησης που έχει τοποθετήσει η δημοτική αρχή Βόλου.

Στο Δημαρχείο Βόλου δεν προκύπτει κάποια άμεση αναγκαιότητα για την τοποθέτηση των παραπάνω συστημάτων, όπως είναι η φύση και οι συνθήκες εργασίας, η προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων ή η προστασία κρίσιμων χώρων εργασίας.

Αντίθετα, η λειτουργία τέτοιων συστημάτων σε χώρους εργασίας και η λήψη δεδομένων εικόνας των εργαζομένων, συνιστά περιορισμό του ατομικού δικαιώματος προστασίας των προσωπικών δεδομένων και αποτελεί παράνομη διαδικασία.

Επίσης δεν μπορεί να επιτηρεί τον σκληρό πυρήνα του δικαιώματος στην προστασία της ιδιωτικής ζωής και ειδικότερα δεν επιτρέπεται σε καμιά περίπτωση να λαμβάνει εικόνα από χώρους στους οποίους τα υποκείμενα των δεδομένων έχουν αυξημένες προσδοκίες για την ιδιωτικότητά τους.

Τέτοιες περιπτώσεις μπορούν να νοηθούν η χρήση τουαλέτας και οι χώροι προσωρινής ξεκούρασης των εργαζομένων.

Ακόμη, στο Δημαρχείο Βόλου προσέρχονται δημότες για την τακτοποίηση ατομικών υποθέσεων τους, όπως η ρύθμιση χρεών ή άλλων υποθέσεων τους και είναι παραβίαση των ατομικών τους δικαιωμάτων η εικονική καταγραφή τους

Επίσης εντάσσεται στα γενικότερα μέτρα καταστολής και τρομοκρατίας απέναντι σε μέλη φορέων και σωματείων που εκφράζουν αντίθετες απόψεις με τις θέσεις της δημοτικής αρχής για μια σειρά αποφάσεις με την παρουσία τους στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων.

Το σύστημα παρακολούθησης των χώρων του Δημαρχείου Βόλου σε συνδυασμό με τη βιομηχανία μηνύσεων που έχει δρομολογήσει η δημοτική αρχή κατά εκπροσώπων φορέων επιχειρεί να «βάλει στο γύψο» το δικαίωμα της διαμαρτυρίας και της συλλογικής αγωνιστικής διεκδίκησης υπό την απειλή των διώξεων με αξιοποίηση «κατά το δοκούν» των εικόνων βιντεοπαρατήρησης.

Ερωτάται η Δημοτική Αρχή Βόλου:
Πότε θα ξηλώσει τις κάμερες παρακολούθησης στο δημαρχείο;

Οι δημοτικοί σύμβουλοι
Νάνος Απόστολος
Τσαλούχας Θεόδωρος

Μπορεί επίσης να σας αρέσει