Λάβα από το Κιλαουέα καταπίνει σπίτια στη Χαβάη

Ποτάμι λάβας από ένα ρήγμα στο έδαφος, στους πρόποδες του ηφαιστείου Κιλαουέα, στη Χαβάη, πιστεύεται πως κατέστρεψε τα πάντα στο πέρασμά του και κατέληξε στον ωκεανό στο ανατολικό άκρο του Μεγάλου Νησιού.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, που μεταδίδει το Reuters, ακόμα 80 κτίσματα καταστράφηκαν από λάβα, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό σε σχεδόν 200. Το Κιλαουέα διανύει την 35η ημέρα δραστηριότητάς του και είναι χαρακτηριστικό πως 215 κτίσματα είχαν καταστραφεί στο διάστημα των προηγουμένων 35 ετών.

Βίντεο που τραβήχτηκε από ελικόπτερο δείχνει δύο σπίτια στην ακτή να χάνονται στις φλόγες καθώς η λάβα χύνεται στον ωκεανό.

Αυτό που κάποτε ήταν ο όρμος έχει πλέον γεμίσει λάβα, που έχει φτάσει πολύ πιο βαθιά από εκεί που βρισκόταν η ακτογραμμή, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.

Οι αρχές έχουν ξεκινήσει εκκένωση της ευρύτερη περιοχής Καπόχο από την περασμένη εβδομάδα ενώ μεγάλος αριθμός κατοίκων απομακρύνθηκε με ασφάλεια το Σάββατο, λίγες ώρες πριν η λάβα καταπιεί τα πάντα στο πέρασμά της.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει