M. Πατσιαντάς: Δέκα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για την πόλη μας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ το άρθρο του υποψήφιου Δημάρχου Βόλου Μαργαρίτη Πατσιαντά, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Τη δύναμη της αλληλεγγύης και της σθεναρής αντίστασης σε αυτούς που επιβάλλουν μνημόνια, κοινωνική εκμετάλλευση, οικονομική εξαθλίωση και διάλυση της Αυτοδιοίκησης, αντιπαραθέτουν οι «Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης» για την αλλαγή σελίδας στο Δήμο Βόλου.

Δεν είμαστε το ίδιο πράγμα, δεν έχουμε βγει από το ίδιο καλούπι με τους πολιτικούς του δικομματισμού, του συντηρητικού – διαβρωμένου πλέγματος ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που έφεραν το Δήμο στην σημερινή κατάσταση.

Είμαστε εδώ, οι δημιουργικές δυνάμεις της μεγάλης Αυτοδιοικητικής παράταξης «Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης» για να φέρουμε στο προσκήνιο τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών.

Είμαστε έτοιμοι για τη μεγάλη δημοκρατική ανατροπή στο Δήμο Βόλου.

Μπορούμε να κάνουμε το Βόλο:

1) Πόλη της αλληλεγγύης. Ο Δήμος οφείλει να γίνει ασπίδα προστασίας για όσους υποφέρουν. Για όσους δεν έχουν στέγη, φαγητό, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, για όσους απειλούνται με κατάσχεση στο σπίτι τους, ή δεν μπορούν να καλύψουν βασικές ανάγκες τους.

2) Πόλη πρότυπο οργάνωσης απέναντι στην κρίση. Ο Δήμος μπορεί να στηρίξει τα μικρά καταστήματα και τις επιχειρήσεις, να παράσχει υποστήριξη σε συνεργατικά εγχειρήματα, καινοτόμες επιχειρήσεις και συνεταιρισμούς, να βοηθήσει τους νέους ανθρώπους στα πρώτα επαγγελματικά τους βήματα.

3) Πόλη του πολιτισμού, της μόρφωσης και της δημιουργίας. Ο Βόλος μπορεί να απελευθερώσει τεράστιες δημιουργικές δυνάμεις. Η πολιτιστική δημιουργία μπορεί να ξαναζωντανέψει τις Δημοτικές Ενότητες, τις γειτονιές και το κέντρο της πόλης.

4) Πόλη φιλική και βιώσιμη για όλους. Μπορούμε να δώσουμε προτεραιότητα στην καθαριότητα και την ανακύκλωση, να αποδώσουμε τους δημόσιους χώρους στους πολίτες, να βοηθήσουμε το ποδήλατο, τους πεζούς, και κυρίως τους ανθρώπους με αναπηρία.

5) Πόλη της συμμετοχής και της δημοκρατίας. Να εμπλέξουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους στο σχεδιασμό και την λήψη των αποφάσεων, μέσα από οργανωμένες διαδικασίες.

Μπορούμε και θέλουμε:

1) Να επιβάλλουμε κανόνες απόλυτης διαφάνειας, ελέγχου και λογοδοσίας στον Δήμο. Να συμβάλλουμε ώστε να αποκατασταθεί η χαμένη τιμή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

2) Να αναδιοργανώσουμε τις υπηρεσίες, ώστε ο Δήμος να γίνει λειτουργικότερος, αποτελεσματικότερος και παραγωγικότερος, ειδικά στην σχέση του με τους πολίτες. Εμείς δεν βλέπουμε τους εργαζόμενους ως ένα κόστος. Θέλουμε ως δημοτική αρχή να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ώστε να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητές τους.

Βασική μας αρχή είναι ο απόλυτος σεβασμός στην ανθρώπινη και υπαλληλική αξιοπρέπεια του κάθε εργαζόμενου.

3) Να δώσουμε ταυτότητα και κύρος στον Δήμο. Οι κάτοικοι σήμερα θυμούνται ότι υπάρχει Δήμος μόνο όταν δεν μαζεύονται τα σκουπίδια και κάθε δημοτικές εκλογές. Ο Δήμος μπορεί και πρέπει να είναι παρών με ολοκληρωμένο σχεδιασμό και πρωτοβουλίες σε πολλές περισσότερες δράσεις.

4) Να κάνουμε τον Βόλο τόπο προσέλκυσης επισκεπτών. Με εκδηλώσεις και φεστιβάλ, αναπλάσεις και εξωραϊσμό, αναβάθμιση των υπηρεσιών, ώστε η πόλη να είναι απολύτως φιλική για τους επισκέπτες.

5) Να αντισταθούμε σε κατευθυντήριες μνημονιακές πολιτικές και να συγκρουστούμε με συμφέροντα. Η Αυτοδιοίκηση έχει εμπλακεί πολλά χρόνια τώρα σ’ ένα επικίνδυνο παιχνίδι, όπου άλλοι αποφασίζουν γι’ αυτήν: η κεντρική εξουσία και τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα. Αυτό τελειώνει.

Απευθυνόμαστε στο σύνολο της κοινωνίας.

Δεν μας νοιάζει, που ανήκε κάποιος μέχρι χτες. Καλούμε κάθε Δημότη ξεχωριστά να κοιτάξει γύρω του, να δει την κατάσταση και να θυμηθεί ποιοι μας έφεραν ως εδώ.

Εδώ και 3,5 χρόνια, ο Δήμος Βόλου απέφυγε να σταθεί στο πλευρό της κοινωνίας. Δέχτηκε αδιαμαρτύρητα το σύνολο των κυβερνητικών αποφάσεων, που κατέστρεψαν την αυτοδιοίκηση. Ποτέ δεν υπερασπίστηκε τα δικαιώματα της πόλης και των πολιτών.

Είναι αδιανόητο να παραδοθεί ο Δήμος σε πολιτικούς υποστηρικτές του Μνημονίου. Σε ανθρώπους που υπόσχονται σήμερα να λύσουν προβλήματα, για τα οποία είναι οι ίδιοι συνυπεύθυνοι με την ψήφο τους και την πολιτική τους στάση.

Τελειώστε με όσους υποστυλώνουν, στηρίζουν, προπαγανδίζουν το καθεστώς των μνημονίων. Είναι στο χέρι σας. Καταδικάστε τους με τον πιο απόλυτο τρόπο.
Ψηφίστε για τη ζωή σας.

Στηρίξτε το ψηφοδέλτιο των Δρόμων Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει