Μαραβέγιας: Σύντομα θα έχουμε δημόσιους κλειστούς χώρους χωρίς κάπνισμα

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Κατά τη συζήτηση στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας για τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και τα προϊόντα καπνού, ο βουλευτής της ΝΔ στη Μαγνησία Κωνσταντίνος Μαραβέγιας τοποθετήθηκε και με την ιατρική του ιδιότητα πάνω σε σειρά θεμάτων που αφορούν τη δημόσια υγεία.

Πιο συγκεκριμένα, έδωσε έμφαση στην τήρηση της προεκλογικής δέσμευσης του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη για καθολική απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους δημόσιους κλειστούς χώρους, χωρίς εξαιρέσεις χαρακτηρίζοντας τη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης σαν αλλαγή σελίδας στη πολιτική Υγείας της χώρας μας. Επεσήμανε ταυτόχρονα το γεγονός ότι η επιβολή καθολικής απαγόρευσης του καπνίσματος απαιτεί την συνεργασία πολλών υπηρεσιών και κυρίως της ΕΛ.ΑΣ.

Ο Κωνσταντίνος Μαραβέγιας αναφέρθηκε στη συνέχεια και στις πληγές που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στα οικονομικά της Υγείας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την συσσώρευση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ως καθολικού διαδόχου καταργηθέντων Ασφαλιστικών Ταμείων. Σχετικά μ’αυτές τις οφειλές παλιών ταμείων όπως το ΤΑΠ-ΟΤΕ, ο Κωνσταντίνος Μαραβέγιας συνεχάρη τον αρμόδιο υπουργό Β. Κικίλια για την νομοθέτηση της κατ’ εξαίρεση πληρωμής παραγεγραμμένων απαιτήσεων γιατρών και άλλων παρόχων υπηρεσιών Υγείας. Ζήτησε παράλληλα να εξετασθεί πρόταση του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης για την συνολική εκκαθάρισή τους μετά από πρόχειρο λογιστικό έλεγχο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Τέλος, ο Κωνσταντίνος Μαραβέγιας πρότεινε την διεύρυνση της νομοθετικής πρωτοβουλίας του Υπουργείου περί συμψηφισμού του clawback  – δαπανών έρευνας και ανάπτυξης των φαρμακευτικών εταιριών με την συμπερίληψη και παρόχων υπηρεσιών Υγείας που πραγματοποιούν επενδύσεις, ειδικά στους τομείς προσυμπτωματικού ελέγχου ή φροντίδας καρκινοπαθών τελικού σταδίου, οι οποίες δυστυχώς στη χώρα μας δεν έχουν αναπτυχθεί επαρκώς.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει