Μαζί για τον Βόλο: «Ηθικό μας χρέος η υποστήριξη των αδυνάτων»

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η δημοτική κίνηση «Μαζί για το Βόλο» με αφορμή την έλευση και τη διαμονή προσφύγων και μεταναστών σε ξενοδοχείο της Άλλης Μεριάς και τον προβληματισμό των κατοίκων, δηλώνει με ανακοίνωσή της ότι η τοπική κοινωνία πρέπει να τους υποδεχθεί με σεβασμό και αξιοπρέπεια, κάνει θετική αναφορά στις δηλώσεις του Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιου και δηλώνει ότι θα στηρίξει κάθε πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής που θα έχει επίκεντρο τον άνθρωπο. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η ανάγκη να αντιμετωπιστεί η διόγκωση των ροών και να αποσυμφορηθούν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου την οδήγησε στην μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στην ηπειρωτική Ελλάδα. Σε αυτό το πλαίσιο έγινε η μεταφορά 60 ατόμων τις δύο προηγούμενες μέρες και η φιλοξενία τους σε ξενοδοχείο στην περιοχή της Άλλης Μεριάς, το κόστος της οποίας καλύπτεται από κονδύλια της ΕΕ και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

Απέναντι σε μειοψηφικές φωνές μισαλλοδοξίας και απανθρωπιάς, η τοπική κοινωνία θα σταθεί αρωγός στην φιλοξενία ανθρώπων πονεμένων και κυνηγημένων από τον πόλεμο και τις σκληρές συνθήκες που αντιμετωπίζουν στις χώρες καταγωγής τους. Είναι βαθιά χαραγμένη στη συλλογική μας μνήμη η προσφυγιά και οι συνθήκες που αντιμετώπισαν οι πρόγονοί μας μετά το 1922, αλλά και οι οικονομικοί μετανάστες των μεταπολεμικών δεκαετιών. Τα βιώματα και οι εμπειρίες του «κοντινού» παρελθόντος μας, αποτελούν αντίδοτο σε κάθε φωνή που αντιστρατεύεται τις αρχές του Ανθρωπισμού και της Αλληλεγγύης.

Σημαντική συμβολή σε αυτήν την κατεύθυνση αποτελούν θέσεις, όπως αυτή  που εξέφρασε με άρθρο του ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού, κ. Ιγνάτιος.

Καλούμε τη δημοτική αρχή να αναλάβει πρωτοβουλίες σε θεσμικό και πολιτικό επίπεδο και δηλώνουμε ότι θα στηρίξουμε όποια προσπάθεια βρίσκεται στην κατεύθυνση της αλληλεγγύης και της προστασίας της αξιοπρέπειας αυτών των ανθρώπων.

Ελπίζουμε ότι οι ακραίες δηλώσεις του παρελθόντος έγιναν στο πλαίσιο του προεκλογικού αγώνα και αποτελούσαν απλά φραστικά ατοπήματα. Ηθικό χρέος όλων μας να στηρίξουμε τους αδύναμους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει