Με χιλιάδες αστυνομικούς στους δρόμους, drones και ελικόπτερα διεξάγονται οι εκλογές στην Τουρκία

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας διεξάγονται σήμερα προεδρικές και βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία. Οι κάλπες άνοιξαν στις 8 το πρωί για τα δεκάδες εκατομμύρια ψηφοφόρων, και η προσέλευση άρχισε νωρίς, από εκείνους που επέλεξαν να ψηφίσουν πολύ πρωί για να αποφύγουν τις ουρές, που είναι σύνηθες φαινόμενο το μεσημέρι.

Ο Ταγίπ Ερντογάν, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, θα ψηφίσει σε σχολείο στο Σκούταρι της ασιατικής πλευράς της Κωνσταντινούπολης, όπου ψηφίζει πάντοτε. Ο απερχόμενος και τελευταίος πρωθυπουργός της χώρας Μπιναλί Γιλντιρίμ θα ψηφίσει στην Σμύρνη, ενώ, όπως κάθε φορά, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και ο εταίρος του Ταγίπ Ερντογάν και ηγέτης του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος Ντεβλέτ Μπαχτσελί θα ψηφίσουν στην Άγκυρα.

Στην Κωνσταντινούπολη και στο Μαιλέρμπεγι, θα ρίξει την ψήφο της η Μεράλ Ακσενέρ, ηγέτης του Καλού Κόμματος, ενώ ο υποψήφιος πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Μουχαρέμ Ιντζέ πρόκειται να ψηφίσει στην Γιάλοβα, από όπου κατάγεται. Ο υποψήφιος του κουρδικού κόμματος Σελαχατίν Ντεμιρτάς θα ψηφίσει στις φυλακές της Αδριανούπολης όπου κρατείται.

Σε όλη τη χώρα έχουν τεθεί σε ισχύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Πάνω από 38.000 αστυνομικοί, τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη, 5 ελικόπτερα και πάνω από 100 αύρες θα τηρούν την ασφάλεια στην Κωνσταντινούπολη. Σε όλη την Τουρκία συνολικά πάνω από 530.000 στελέχη της ασφάλειας θα τηρούν την τάξη.

Για πρώτη φορά σε αυτές της εκλογές στελεχώθηκαν μονάδες με φορητές κάλπες που θα πάνε στις κατοικίες ατόμων με ειδικές ανάγκες για να ασκήσουν με ευκολία το δικαίωμα τους ως ψηφοφόροι. Ο Πρόεδρος του Ανώτατου εκλογικού Συμβουλίου Δήλωσε ότι ευελπιστεί πως τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν πριν από τις 11:00 το βράδυ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει