Με εντατικούς ρυθμούς η κοπή χόρτων στη Μαγνησία

Διαβάστε την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Συνεχίζονται από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων οι εργασίες που αφορούν στην κοπή χόρτων και τον καθαρισμό πρανών σε εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, αρμοδιότητας Περιφέρειας Θεσσαλίας, συνολικού προϋπολογισμού 70.000,00€, παρά τον γραφειοκρατικό σκόπελο με τις εκατέρωθεν δικαστικές διαμάχες των εργολάβων που εκκρεμοδικούν μέχρι και σήμερα.

Με μηχανήματα μέσω του Μητρώου Μηχανημάτων της Π.Ε., είναι σε εξέλιξη οι εργασίες καθαρισμού και κοπής χόρτων στην οδό Λαρίσης (μεσαία νησίδα), στο Δήμο Αλμυρού από όρια Ν. Φθιώτιδας προς Αχίλλειο-Σούρπη και από Βελεστίνο προς Αερινό-Άγιο Δημήτριο-Περίβλεπτο. Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες καθαρισμού στο ένα ρεύμα της οδού από Μικροθήβες προς Αλμυρό-Σούρπη-Πτελεό-Αχίλλειο-Όρια Νομού και στην παλιά Εθνική Οδό Βόλου-Λάρισας.

Έπονται εντός της τρέχουσας εβδομάδας και εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν ανάλογες εργασίες στους οδικούς άξονες του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου αρμοδιότητας Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς και στους εθνικές και επαρχιακές οδούς του Δήμου Νοτίου Πηλίου.

Σε ότι αφορά στη Νησιωτική Μαγνησία, στη Σκιάθο βαίνουν προς ολοκλήρωση οι εργασίες καθαρισμού πρανών και κοπής χόρτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Σκιάθος-Κουκουναριές, σε μήκος 15 χλμ., στη Σκόπελο είναι σε εξέλιξη οι εργασίες στον οδικό άξονα Σκόπελος-Γλώσσα-Λουτράκι και στην οδό Παραλλαγής-Αγνώντας, μήκους 45 χλμ., και στην Αλόννησο οι εργασίες ξεκινούν τις επόμενες ημέρες.

Σε σχετικές δηλώσεις η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε «Προέχει η ασφαλής διέλευση οδηγών και οχημάτων τόσο από το εθνικό, όσο και από το επαρχιακό οδικό δίκτυο που ανήκει στην αρμοδιότητά μας. Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων και πάντα σε αγαστή συνεργασία με τον Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό και τους Δημάρχους του Νομού μας, υλοποιούμε έργα που στοχεύουν στην ασφάλεια των οδηγών και κυρίως κατά τη θερινή περίοδο που η Ηπειρωτική και Νησιωτική Μαγνησία θα δεχθεί μεγάλο όγκο επισκεπτών και οχημάτων. Κάνουμε ότι είναι δυνατόν για ένα απόλυτα ασφαλές οδικό δίκτυο».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει