Με γοργούς ρυθμούς η κατασκευή γέφυρας στις “Άσπρες Πεταλούδες”

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Σε εξέλιξη βρίσκεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η κατασκευή νέας οδογέφυρας επί του χειμάρρου Ξηριά στο σημείο όπου ενώνεται η συνοικία Νέο Δέλτα Νέας Ιωνίας με το Ίδρυμα «Άσπρες Πεταλούδες».

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 1.200.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας.

Ήδη σε σύντομο χρονικό διάστημα έχει ολοκληρωθεί μεγάλο μέρος των εργασιών κατασκευής, με τις εργασίες αυτή τη χρονική περίοδο να έχουν φθάσει στο κατάστρωμα της γέφυρας.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε «Συνεχίζονται με ταχύτατους ρυθμούς οι εργασίες κατασκευής της νέας οδογέφυρας στον Ξηριά για την ασφαλή πρόσβαση στο Ίδρυμα «Άσπρες Πεταλούδες». Είναι ένα έργο ουσίας, ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής. Μια γέφυρα που αλλάζει την εικόνα στην περιοχή, δημιουργεί συνθήκες ασφαλούς διέλευσης για οχήματα και πεζούς, αλλά και συνθήκες ασφάλειας έναντι πλημμυρικών φαινομένων».

Σημειώνεται ότι η νέα γέφυρα έχει δύο λωρίδες κυκλοφορίας συνολικού πλάτους 6,00 μ με πεζοδρόμια εκατέρωθεν καθαρού πλάτους έκαστο 1,50 μ.

Το συνολικό μήκος της γέφυρας είναι 35,00 μ δύο ανοιγμάτων με ένα μεσόβαθρο και δύο ακρόβαθρα.

Επίσης το έργο περιλαμβάνει:

-τη διευθέτηση των πρανών του χειμάρρου ανάντη και κατάντη της Γέφυρας
-τη συναρμογή της γέφυρας με τον υπάρχοντα δρόμο Μενέλαου Λουντέμη και τις απαραίτητες εργασίες υπερύψωσης του.

Η ολοκλήρωση του έργου θα επιφέρει ανακούφιση στους κατοίκους, αλλά και σε όσους διέρχονται από το συγκεκριμένο σημείο, καθώς είναι ένα έργο που και οδική ασφάλεια θα προσφέρει και θα προστατεύει όλη την περιοχή από πλημμυρικά φαινόμενα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει