Με σύμμαχο τον υπουργό Κοτζιά, ο δήμαρχος Βαφίνης και η Αλόννησος “έκλεψαν” τις εντυπώσεις σε Βρυξέλλες και Άμστερνταμ

Ο υπουργός απηύθυνε χαιρετισμούς μέσω βίντεο, δηλώνοντας πιστός φίλος της Αλοννήσου

Σημαντικές προοπτικές για την ενίσχυση του Τουριστικού ρεύματος από το Βέλγιο προς την Αλόννησο προδιαγράφονται μετά την απόλυτα επιτυχημένη παρουσίαση του προορισμού την Τρίτη 14 Νοεμβρίου που οργανώθηκε από το Γραφείο ΕΟΤ Κάτω Χωρών και το Δήμο Αλοννήσου με τη στήριξη της εταιρίας Τουριστικού Consulting Remake.

Η συγκεκριμένη συνέργεια έλαβε χώρα στις Βρυξέλλες, όπου σε καλαίσθητο μοντέρνο Ελληνικό εστιατόριο, η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Αλοννήσου, κυρία Κική Αναγνώστου, παρουσίασε το Τουριστικό προϊόν «Αλόννησος» με έμφαση σε πρωτότυπες και καθιερωμένες ειδικές μορφές Τουρισμού, όπως ο περιπατητικός, καταδυτικός και γαστρονομικός Τουρισμός και οι υποβρύχιοι γάμοι καθώς και με προεκτάσεις στην οικολογία, μέσα από πρωτοβουλίες, όπως η μείωση χρήσης της πλαστικής σακούλας και οι πρόσφατες διεθνείς διακρίσεις του προορισμού.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, που συμμετείχαν πάνω από 30 έγκριτοι ταξιδιωτικοί πράκτορες, tour operators, δημοσιογράφοι, bloggers και στελέχη τηλεοπτικών παραγωγών, εντύπωση προκάλεσε video του Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά, που απηύθυνε χαιρετισμό, δηλώνοντας πιστός φίλος της Αλοννήσου.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να «πάρουν γεύση» από τη γνήσια φιλοξενία του προορισμού, απολαμβάνοντας Ελληνικά εδέσματα και δοκιμάζοντας τον αυθεντικό τόνο Αλοννήσου. Στους συμμετέχοντες, που ανταποκρίθηκαν με ιδιαίτερη θέρμη και εξέφρασαν την πρόθεση τους για συνεργασία και ανάδειξη του προορισμού με στόχο το περαιτέρω άνοιγμα στη Βέλγική αγορά, διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό.

Καταλυτικός ήταν ρόλος της διευθύντριας του Γραφείου ΕΟΤ Κάτω Χωρών, κυρίας Ελένης Σκαρβέλη, που με προσωπική της φροντίδα, διασφάλισε την μεγάλη προσέλευση στην εκδήλωση για τον προορισμό.

«Η παρουσίαση στις Βρυξέλλες εντάσσεται σε σειρά στοχευμένων δράσεων του Δήμου για την έγκαιρη ανάδειξη του προορισμού σε καθιερωμένες αγορές με προοπτικές. Επόμενος σταθμός μας είναι το Άμστερνταμ την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, για επαφές με φορείς και επαγγελματίες – “κλειδιά” της ταξιδιωτικής βιομηχανίας της Ολλανδίας», δήλωσε ο Δήμαρχος Αλοννήσου, κ. Πέτρος Βαφίνης, που συμμετείχε ενεργά στην παρουσίαση, συνομιλώντας και απαντώντας σε ερωτήσεις των Βέλγων παρευρισκομένων.

Πράγματι, την Πέμπτη, οι εξωτικές παραλίες, οι δραστηριότητες, η πλούσια γαστρονομία, οι οικολογικές πρωτοβουλίες, η μοναδικότητα του μεγαλύτερου φυσικού θαλασσίου πάρκου στη Μεσόγειο, οι διακρίσεις στο εξωτερικό καθώς και καινοτόμα «προϊόντα» όπως οι υποβρύχιοι γάμοι, αποτέλεσαν τον αντικείμενο της παρουσίασης της Αλοννήσου στο Άμστερνταμ, σε επιλεγμένο κοινό Ολλανδών δημοσιογράφων και επαγγελματιών του Τουρισμού, που συνδιοργανώθηκε από το Γραφείο ΕΟΤ Κάτω Χώρων και το Δήμο Αλοννήσου με την στήριξη της εταιρίας Τουριστικού Consulting Remake.

Σε κλίμα ενθουσιασμού και σε ατμόσφαιρα φιλοξενίας στο παραδοσιακό γραφικό Ελληνικό εστιατόριο “Filoxenia”, πάνω από 40 συμμετέχοντες δημοσιογράφοι, bloggers, ταξιδιωτικοί πράκτορες και κορυφαία στελέχη της ταξιδιωτικής βιομηχανίας της Ολλανδίας νοιώσανε για ένα βράδυ τη γοητεία και την έλξη που ασκεί το νησί και γίνανε κοινωνοί της φυσικής μαγείας της Αλοννήσου.

Την εκδήλωση χαιρέτισε εκ νέου ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Κοτζιάς μέσω video, για να «πάρει τη σκυτάλη» ο Δήμαρχος της όμορφης πόλης του Zandvoort, κ. Niek Meijer, που μίλησε στη γλώσσα και την καρδιά των συμμετεχόντων για τις αξέχαστες διακοπές του στον οικολογικό παράδεισο τον Σποράδων.

Μετά την παρουσίαση του προορισμού που ανέλαβε η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού Δήμου Αλοννήσου, κυρία Κική Αναγνώστου και με την προοπτική νέων συνεργασιών, αδελφοποιήσεων και οργάνωσης ταξιδιών εξοικείωσης, ακολούθησαν επαφές μεταξύ των συμμετεχόντων και του Δημάρχου Αλοννήσου κ Πέτρου Βαφίνη, που σχολίασε πως «η σημερινή βραδιά συσφίγγει περαιτέρω τους δεσμούς μας με την Ολλανδική αγορά και βάζει πλώρη για νέους στόχους έπειτα μάλιστα από την εξίσου στοχευμένη παρουσία μας που προηγήθηκε στις Βρυξέλλες», ενώ ευχαρίστησε θερμά τη διευθύντρια του Γραφείου ΕΟΤ Κάτω Χωρών, κυρία Ελένη Σκαρβέλη για το ζήλο της και την συγκροτημένη προσπάθεια που καταβάλλει με την ομάδα της για την προώθηση της Ελλάδας στις πάντα επίκαιρες και υποσχόμενες αγορές του Βελγίου, της Ολλανδίας και του Λουξεμβούργου.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει