Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς ξεκινά και η μεταφορά των μαθητών

Διαβάστε την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων ανακοινώνεται ότι, ξεκινά με την έναρξη της σχολικής χρονιάς η μεταφορά των μαθητών στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με Ειδικά Μαθητικά Δελτία και με συμβάσεις, ακριβώς όπως ίσχυαν στο τέλος του προηγούμενου σχολικού έτους. Είτε αυτές ήταν αποτέλεσμα του τριετούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού, είτε αυτές ίσχυαν έως τις 30-6-2019, οι οποίες με το Νόμο 4625/31-8-2019 παρατείνονται έως 30-6-2020.

Λόγω του ότι ενδεχομένως να χρειάζεται αντιμετώπιση νέων περιπτώσεων θα γίνει τροποποίηση δρομολογίων μόλις συλλεχθούν και επεξεργαστούν από την αρμόδια Διεύθυνση της Περιφερειακής Ενότητας οι περιπτώσεις που θα αποσταλούν από τις Διευθύνσεις των σχολείων και εφόσον υπάρξει σχετική νομοθετική πρόβλεψη για νέες αναθέσεις διότι μέχρι στιγμής υπάρχει πρόβλεψη μόνο για παρατάσεις.

Σε σύνολο λοιπόν 28 συμβάσεων, συμβατικού ποσού  3.259.299,05 €, χωρίς ΦΠΑ & το σχετικό δικαίωμα  προαίρεσης & της τρίμηνης παράτασης που προβλέπεται, η μία αφορά, τη μεταφορά με λεωφορεία και ανέρχεται στο ποσό των 2.022.351,71€ χωρίς Φ.Π.Α. Οι υπόλοιπες 27 συμβάσεις αφορούν τη μεταφορά μαθητών (συμπεριλαμβανομένων και των Αμεα) με  taxi. Οι σχετικές συμβάσεις μεταφοράς αφορούν το σύνολο 112 δρομολογίων του ηλεκτρονικού διαγωνισμού (54 δρομολόγια με λεωφορεία και 58 δρομολόγια με taxi).

Έχοντας υπόψη τα περσινά δεδομένα, με μισθωμένα οχήματα θα μεταφέρονται περίπου 1500 μαθητές και για μετακινήσεις μαθητών με δημόσια συγκοινωνία έχουν δοθεί στην Πρωτοβάθμια & Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, για να μοιραστούν στα σχολεία 2.500 Ειδικά Μαθητικά Δελτία, από την πρώτη ημέρα έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη ανέφερε  «Η Περιφερειακή Ενότητα με πρωταρχικό γνώμονα την ασφάλεια μεταφοράς των μαθητών, πραγματοποίησε έγκαιρα και ολοκλήρωσε ήδη διεθνή ανοικτό διαγωνισμό για την ανάθεση υπηρεσιών μεταφοράς για τρία σχολικά έτη 2018-2020. Έχουμε αποδείξει ότι είμαστε δίπλα στη μαθητική κοινότητα, ακούμε τα αιτήματά τους και διενεργούμε έγκαιρα τις διαδικασίες που προβλέπονται σχετικά με την ασφαλή μεταφορά τους, λαμβάνοντας υπόψη τα γεωγραφικά, μορφολογικά και μετεωρολογικά δεδομένα της περιοχής.

Ευελπιστούμε και αναμένουμε από το Υπουργείο Παιδείας, να ενσκήψει στα προβλήματα των μαθητών, να τροποποιήσει σε κάποια σημεία την Κοινή Υπουργική Απόφαση που αφορά στη μεταφορά των μαθητών και να εξετάζει πιο προσεκτικά και ανά περιοχή την διαδικασία μεταφοράς τους».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει