Μεγάλη διάκριση από τη Μάρθα Ξηροφώτου που τερμάτισε 3η στα 106 χιλιόμετρα του Olympus Mythical Trail

Διαβάστε την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Χρειάστηκε να περάσουν 4 μήνες παρά 4 ημέρες από τις 8 Μαρτίου οπότε έγινε και ο τελευταίος επίσημος αγώνας βουνού στη χώρα μας πριν υπάρξει η πλήρης διακοπή των πάντων λόγω του covid. Tα μεσάνυχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο δόθηκε η εκκίνηση του 9ου Olympus Mythical Trail και επιτέλους ξαναβρήκε ρυθμό το δρομικό και το ορεινό κίνημα ως προς την αγωνιστική του μορφή, καθώς η δράση δεν είχε σταματήσει ποτέ έστω και αν όλο αυτό το διάστημα γινόταν από όλους μόνο σε προπονητικό επίπεδο, και μάλιστα για κάποιο καιρό μόνο ατομικά.

Στη μεγάλη δοκιμασία του Ολύμπου μετείχαν 181 ultra trail runners από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στον τερματισμό έφτασαν οι 120, δείγμα της δυσκολίας του αγώνα που είναι απόστασης 106 χιλιομέτρων, 6.840 μέτρων συνολικής υψομετρικής ανάβασης και χρονικού ορίου τερματισμού ως τις 30 ώρες. Στον αγώνα έτρεξαν δύο δρομείς μέλη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου, και η προσπάθεια εξελίχθηκε θριαμβευτικά για την Μάρθα Ξηροφώτου, αθλήτρια του ΣΔΥΒ και του Ultra Pelion Trail, που ανέβηκε στο βάθρο καταλαμβάνοντας την 3η θέση με χρόνο 23 ώρες 29’26. Στη γενική κατάταξη ήταν 54η. Η Μάρθα Ξηροφώτου από την αρχή του αγώνα κυμαινόταν στην 3η θέση και τη διατήρησε δικαιωματικά καθώς τερμάτισε κατά μία ώρα και 6 λεπτά μπροστά από την 4η, την Γερμανίδα Golar Anja Komic. Χρειάστηκε να τρέξει μέσα στη νύχτα με φακό από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο μέχρι να ξημερώσει, και για 2η φορά με φακό, μετά τη δύση του ηλίου ως λίγο πριν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή οπότε και τερμάτισε. Δικαιώθηκαν έτσι οι προσπάθειες της πολύμηνης προετοιμασίας με κόπο, συχνές μεταβάσεις για προπόνηση στον Όλυμπο, και αντιμετώπιση κάθε προβλήματος που προκύπτει από μία τέτοια ετοιμασία. Προπονήτριά της είναι η Βιολέτα Διαλετάρα, ενώ επίσης οι περισσότερες προπονήσεις της έγιναν μαζί με αθλητές του Ultra Pelion Trail.

Ο Απόστολος Μπαρμπούλης είχε σταθερή πορεία ως τον σταθμό Πηγάδι (60.600μ) και ήταν 94ος με χρόνο 13 ώρες 44’34. Ωστόσο οι ενοχλήσεις που είχε δεν του επέτρεψαν να συνεχίσει μετά το 72ο χιλιόμετρο. Αξίζει να αναφερθεί ότι στον αγώνα μετείχαν ακόμη 6 trail runners από τον Βόλο και τη Μαγνησία, με τον Φιλάρετο Μπούκη (Tihio Race Team) να σημειώνει πολύ μεγάλη διάκριση καθώς τερμάτισε 3ος με χρόνο 15.50.06. Ο Κώστας Τσαντός (Ultra Pelion Trail) πήρε την 20η θέση με 20.15.13, ο Κώστας Μάρος (Ultra Pelion Trail) την 21η με 20.22.03, ο Θεόδωρος Μπρίκας (Ultra Pelion Trail) 94ος με 27.45.15. Δεν τερμάτισαν οι Θεόφιλος Τσιλικίδης (Great – Rodopi Runners, που είχε φτάσει 63ος στον σταθμό Πηγάδι 60.600μ με χρόνο 12.27.38), Αλέξανδρος Πετρούτσος (Άνω Γατζέα, είχε φτάσει 127ος στον σταθμό Σέλωμα 49.100μ με χρόνο 10.38.48). Ο αγώνας είχε μια άτυχη στιγμή καθώς ο Φώτης Ζησιμόπουλος που προηγούταν κατά 15 λεπτά από τον 2ο και τερμάτισε πρώτος, ακυρώθηκε παρότι δεν έφταιγε, επειδή προς το τέλος του αγώνα ακολούθησε μικρότερη διαδρομή εξαιτίας λανθασμένης σήμανσης. Έτσι άλλαξε ο νικητής, και όλοι οι συμμετέχοντες «κέρδισαν» μια θέση, αν και ποτέ δεν θα το ήθελαν.

Ξεκίνησαν όμως και οι ποδηλατικοί αγώνες, έτσι στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου Βετεράνων (ITT/RR) ΜΑΣΤΕΡΣ που έγινε στη Βόρεια Εύβοια (Λίμνη-Αιδηψός-Ιστιαία) αγωνίστηκε ο Γιάννης Κλόκας. Το Σάββατο κατέλαβε την 35η θέση στη γενική κατάταξη και τη 10η στην κατηγορία 30-39 με χρόνο 32’04 στον αγώνα ατομικής χρονομέτρησης 19χλμ. Σταθερός και στη 2η ημέρα, την Κυριακή μετείχε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αντοχής 130 χιλιομέτρων όπου κατέλαβε την 57η θέση στη γενική κατάταξη και τη 19η στην κατηγορία, με χρόνο 3 ώρες 13’12. Αυτή την Κυριακή 12 Ιουλίου ο Γιάννης Κλόκας θα αγωνιστεί στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής (XCR / XCO, Κάρυστος Εύβοια), και στις 18 Ιουλίου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής (XCM, Καρυές Σπάρτη).

Το Σάββατο πεζοπορία στο Μονοπάτι των Καταρρακτών

Μετά από μήνες συνεχόμενων πεζοποριών, υπήρξε αναγκαστική διακοπή μίας βδομάδας. Η διαδρομή που θα γινόταν την προηγούμενη Κυριακή αναβλήθηκε για λόγους ασφαλείας, εξαιτίας των προβλέψεων που έδιναν πιθανότητα καταιγίδων. Η πεζοπορία στο Μονοπάτι των Καταρρακτών από τα Χάνια στη Μακρυρράχη θα γίνει αυτό το Σάββατο 11 Ιουλίου. Θα είναι η πρώτη φορά που θα χρησιμοποιηθεί λεωφορείο, έτσι δεν θα χρειαστεί να γίνει επιστροφή της πεζοπορίας προς την αφετηρία όταν θα φτάσει στα μισά. Το ραντεβού για αναχώρηση με το λεωφορείο δίνεται για τις 8.30 το πρωί του Σαββάτου έξω από τη Νομαρχία (Ιωλκού με Αναλήψεως). Αυτό θα πάει τους συμμετέχοντες στα Χάνια και στις 9.30 θα ξεκινήσει η πορεία από τον χώρο του πρώτου πάρκινγκ του Χιονοδρομικού Χανίων. Όταν η πεζοπορία τερματίσει μετά από κάποιες ώρες στην Μακρυρράχη, το λεωφορείο θα περιμένει για την επιστροφή στον Βόλο. Οι πεζοπορίες θα συνεχίζονται κάθε βδομάδα με πρωτοβουλία μελών του ΣΔΥ Βόλου, και υπενθυμίζεται ότι γίνονται σε στυλ παρέας και όχι επίσημης οργάνωσης, έτσι κάθε συμμετέχοντας οφείλει να μεταφέρει τα πράγματα που χρειάζεται. Αυτονόητο είναι ότι στη μετάβαση με το λεωφορείο και στις πορείες μπορεί να μετέχει κάθε πολίτης του Βόλου ανεξάρτητα από το αν είναι μέλος του ΣΔΥΒ, όπως άλλωστε γίνεται κάθε φορά. Την Κυριακή 12 Ιουλίου θα γίνει και άλλη πεζοπορία στη Γορίτσα, με εκκίνηση στις 18.00 έξω από το κολυμβητήριο.

Ολοκληρώθηκαν οι ομαδικές εγγραφές του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας

Μέσα σε 24 ώρες εξαντλήθηκαν οι 87 θέσεις που έλαβε ο ΣΔΥ Βόλου για τη συμμετοχή στους αγώνες του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας (7-8 Νοεμβρίου), κάτι που είναι μεν θετικό καθώς δείχνει την τεράστια απήχηση που έχει ο σύλλογος, αλλά που δημιουργεί πρόβλημα σε τουλάχιστον άλλα τόσα μέλη του συλλόγου που δεν εξασφάλισαν θέση. Μετά από επικοινωνία που είχε ο ΣΔΥΒ με τη διοργάνωση, ενημερώνει ότι οι ατομικές εγγραφές παραμένουν ανοιχτές, και όποιος θέλει να γραφτεί μεμονωμένα πρέπει να το κάνει άμεσα επειδή και αυτές σύντομα θα κλείσουν. Εννοείται πως όσοι θα γραφτούν ατομικά, θα μπορούν να μετέχουν κανονικά στη μετάβαση του συλλόγου στην Αθήνα με τα λεωφορεία, όπως και στη διαμονή στο ξενοδοχείο. Τρεις βδομάδες μετά τον Μαραθώνιο Αθήνας θα γίνει και ο εξ αναβολής της Θεσσαλονίκης, και ο ΣΔΥ Βόλου θα πραγματοποιήσει και εκεί μεγάλη αποστολή για όσους δεν θα μετέχουν στην Αθήνα, αλλά και για όσους θα δοκιμάσουν και 2ο Μαραθώνιο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει